ΦΛΩΡΙΝΑ Με επιτυχία η ημερίδα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα Άθληση και Διατροφή - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Με επιτυχία η ημερίδα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα Άθληση και Διατροφή

.

.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Με επιτυχία η ημερίδα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα Άθληση και Διατροφή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε η ¨Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων¨, με θέμα ¨Άθληση και Διατροφή¨, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, κ. Ιωάννα Καλυβά και ο ειδικός καρδιολόγος, κ. Γιαννακός Ανδρέας.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Η εκδήλωση άνοιξε με την κ. Ιωάννα Καλυβά, η οποία αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά και στη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις αθλητικές του επιδόσεις. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο τα γεύματα να είναι ελαφρά, μικρά και συχνά και επισήμανε την υψηλή διατροφική αξία του πρωινού. Τέλος προέτρεψε τους γονείς να αποτελέσουν πρότυπα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τα παιδιά τους, προκειμένου να απολαύσουν μια ποιοτική ζωή.
Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Ανδρέα Γιαννακού, ο οποίος αρχικά παρουσίασε στα είδη άσκησης και την ευεργετική τους επίδραση στη σωματική ευρωστία και την πνευματική ευεξία. Έκανε ειδική μνεία στα αίτια που προκαλούν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο στους αθλητές, με κυριότερα την υπερτροφική καρδιοπάθεια και την κληρονομικότητα, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός, καθώς υπογράμμισε οτι τέτοια φαινόμενα μπορούν να αποφευχθούν, μέσα από τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο και την τοποθέτηση απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους.
Το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια που συνέβαλαν σε μια παραγωγική συζήτηση. Κατά κοινή ομολογία τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ημερίδα, ήταν πολλά και χρήσιμα, στην κατάκτηση του στόχου για μια ισορροπημένη ζωή.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γοπουρίδης, ευχαρίστησαν τους δύο επιστήμονες για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους.