ΦΛΩΡΙΝΑ Αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων

.

.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων


Αποτέλεσμα εικόνας για Αιτήματα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκωνΑΙΤΗΜΑΤΑ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των ΜΠΛΟΚΩΝ

            Ο μόνος δρόμος που μπορούμε –και αξίζει- να βαδίσουμε, είναι ο δρόμος του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για επιβίωση. Κανείς δε μας χάρισε τίποτα. Ό,τι κερδίσαμε, ήταν αποτέλεσμα αγώνων. Σας καλούμε όλους, ώστε ενωμένοι να απαιτήσουμε:ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

·        Κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα μας διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
·        Μειώσεις στο κόστος παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση αγροτικού ρεύματος, κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια και ζωοτροφές.
·        Μείωση ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ.
·        Αύξηση των αγροτικών συντάξεων, όπως και συνταξιοδότηση της Ελληνίδας αγρότισσας στα 55 έτη και του Έλληνα αγρότη στα 60 έτη.
·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ και αλλαγή του κανονισμού (να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τόσο την παραγωγή, όσο και το κεφάλαιο στο 100%). Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του Φορέα.
·        Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις, οι οποίες να πηγαίνουν στην παραγωγή.
·        Καμία μείωση στο αφορολόγητο.
·        Να δοθεί τέλος στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν οι δίκες των αγροτών.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø  Να δοθεί το De minimis και στα συμπύρηνα ροδάκινα.
Ø  Να δοθεί το De minimis και στο ζωικό κεφάλαιο.
Ø  Να μειωθεί το κόστος των ενοικίων των εκτάσεων που αφορούν τα παράχθια χωριά της λίμνης Βεγορίτιδας, Βεγόρας, Μανιακίου, Φαραγγίου.
Ø  Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατών γης.                                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ