ΦΛΩΡΙΝΑ Πράσινο φως στην αρχική μελέτη-πρόταση για το υποτμήμα ¨Ξινό Νερό – Αμμοχώρι¨ του κάθετου οδικού άξονα Πτολεμαΐδας – Φλώρινας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Πράσινο φως στην αρχική μελέτη-πρόταση για το υποτμήμα ¨Ξινό Νερό – Αμμοχώρι¨ του κάθετου οδικού άξονα Πτολεμαΐδας – Φλώρινας.

.

.

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Πράσινο φως στην αρχική μελέτη-πρόταση για το υποτμήμα ¨Ξινό Νερό – Αμμοχώρι¨ του κάθετου οδικού άξονα Πτολεμαΐδας – Φλώρινας.

Παρουσία του βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας,κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τουΠεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειαρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειου Άμπα, ...
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ της της Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Καλλιόπη Κυριακίδου,του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Σωτήρη Βόσδου , του Δημάρχου Φλώρινας, κ.Βασίλειου Γιαννάκη, του Προέδρου της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨, κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, κ. Κωνσταντίνου Κουτσούκου, του προϊστάμενου της διαχειριστικής αρχής, κ. Χαράλαμπου Κιουρτσίδη, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, έκτακτη σύσκεψη στα γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με αντικείμενο τηνεπανεξέταση  των προτάσεων για τις δύο εναλλακτικές χαράξεις στον οδικό άξονα ¨Ξινό Νερό-Φλώρινα¨.
Μετά από πολύωρη διαβούλευση και κατάθεση επιχειρημάτων, απορρίφθηκε ο εναλλακτικός σχεδιασμός που πρότεινε η ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨, σε σχετική συνάντηση στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και προέβλεπε νέα χάραξη η οποία θα ήταν παράλληλα στην παλιά χάραξη στο τμήμαΒεύη–κάτω Βεύη, προκειμένου να παρακαμφθεί η όδευση από δασοσκεπείς εκτάσεις του όρους Βέρνο, καθώς η υλοποίηση του θα προκαλούσε τεράστιες καθυστερήσεις, που θα οδηγούσαν σε αδυναμία χρηματοδότησης από το 6ο ΕΣΠΑ, ώστε να αποτελέσει έργο γέφυρα.
Ως εκ τούτου επελέγη να συνεχιστεί η εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών, του  οδικού άξονα που διέρχεται από τις παρυφές του ορυχείου και καταλήγει στη διασταύρωση Αμμοχωρίου, μέρος των οποίων είχαν δημοπρατηθεί από την ¨ΕΓΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨ και πάγωσαν εξαιτίας της γνωμοδότησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στην οποία εν κατακλείδι, αναφέρονταν η απαίτηση απομάκρυνσης της χάραξης από την οριοθετημένη έκταση του ορυχείου Βεύης.
Ως γνωστόν,η άρση του εν λόγω περιορισμού επετεύχθη, μετά από πολιτική παρέμβαση,του βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δίνοντας τη δυνατότητα διέλευσης του οδικού άξονα μέσα από το ορυχείο.