ΦΛΩΡΙΝΑ Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας Στήριξη στους Πρόσφυγες - Αγώνας απέναντι στο ρατσισμό - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας Στήριξη στους Πρόσφυγες - Αγώνας απέναντι στο ρατσισμό

.

.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας Στήριξη στους Πρόσφυγες - Αγώνας απέναντι στο ρατσισμό


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας  Στήριξη στους Πρόσφυγες - Αγώνας απέναντι στο ρατσισμό    Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας έκανε την εμφάνισή της στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο πριν τις γιορτές. Η αναγγελία της ίδρυσής της περιγράφει τους στόχους της. Μια ομάδα ανθρώπων της πόλης προσπαθεί να οργανώσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας, να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με την μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φόβο.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δείχνει έμπρακτη στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι προσπάθειες αυτές ΔΕΝ έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αντίθετα πρέπει να είναι πολλαπλασιαστικές και να αγκαλιάσουν όλητην κοινωνία. Ειδικότερα,βασική προτεραιότητα αποτελείη εμπλοκή συνδικαλιστικών και επιστημονικώνφορέων, ώστε να υπάρξει επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης και σε ό,τι αφορά τα παιδιά (ρούχα - φάρμακα - παιδικές τροφές - παιχνίδια).Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για την ανοιχτόκαρδη υποδοχή αυτών των παιδιών.
Πέρα από τη συγκέντρωση των παραπάνω υλικών είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε τη δράση μας για να πάνε αυτά τα παιδιά σχολείο, να μάθουν την ελληνική και τη μητρική τους γλώσσα, να γίνουν κομμάτι της πόλης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας, καλεί όσους-ες ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ένα κοινό πεδίο δράσης για την έμπρακτη αλληλεγγύη και προσφορά, το Σάββατο 25/01/2019 και ώρα 17:00 στην Οδό Ονείρων.


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας

                                                     Ακολούθησε μας και ενημερώσου για τις δράσεις μας: