ΦΛΩΡΙΝΑ Ευχαριστήριο της κοινότητας Κέλλης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ευχαριστήριο της κοινότητας Κέλλης

.

.

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

Ευχαριστήριο της κοινότητας Κέλλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευχαριστήριο της κοινότητας ΚέλληςΗ Τοπική Κοινότητα Κέλλης, με την παρούσα Ευχαριστήριο επιστολή, επιθυμεί να εκφράσει τις ολόθερμες ευχαριστίες, προς όλους τους συνδιοργανωτές, τους  συμμετέχοντες και τους χορηγούς των επιτυχημένων εκδηλώσεων Μνήμης και Ιστορίας για τα 107 έτη από την Απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό, ειδικότερα, αλλά και την Απελευθέρωση του οικισμού της Κέλλης, ειδικότερα.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχαν και φέτος, οι «Εκδηλώσεις Εκκλησιαστικής και Εθνικής Ιστορίας» που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Κέλλης, το διήμερο από τις 2 έως τις 3 Νοεμβρίου του 2019.
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια, τα συγχαρητήρια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που συνεχίστηκε και φέτος, με στόχο να αναδειχθούν τα εκκλησιαστικά γεγονότα, η ιστορική αλήθεια, η πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά, οι τοπικές ελληνορθόδοξες παραδόσεις, οι πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ταυτόχρονα με τις φυσικές ομορφιές του συγκεκριμένου τόπου.
Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, αποτέλεσε η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, «αγκαλιάζοντας» με αγάπη, ελπίδα και χαρά το όλο εγχείρημα και  προσφέροντας από τον προσωπικό χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και… την ψυχή  τους.

Ωστόσο, η Τοπική Κοινότητα Κέλλης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεόκλητο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον π. Χρήστο Κεμανετζίδη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κέλλης, για την ενεργό οργάνωση και συμμετοχή όλων των τελετουργικών του Εκκλησιαστικού Τομέα.
Τον φιλίστορα Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τόσο για την άκρως τιμητική του παρουσία του, όσο και για την καθημερινή του συμπαράσταση προς την ιστορική Κοινότητα της Κέλλης.
Να επιδώσουμε πολλάς συγχαρητήριους ευχάς και άπειρη ευγνωμοσύνη προς τους εκλεκτούς Εισηγητές της ειδικής Εκδήλωσης με θέμα: «Εκκλησία – Μακεδονία – Ελλάδα, 107 έτη από της Απελευθερώσεως της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό. Η Μάχη της Κέλλης», κ. Ιωάννη Ζούκα, Αντιστράτηγο, κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη, Δικηγόρο κ. Γεώργιο Μυλωνά, Αξιωματικού Στρατού Ξηράς και κ. Ηλία Μογλενίδη, Υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ., για τη σπουδαίες και εμπεριστατωμένες ιστορικές έρευνες και εισηγήσεις που ετοίμασαν και παρουσίασαν στο πολυπληθές ακροατήριο. Επίσης, δόθηκε ειδική έμφαση στις Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την Απελευθέρωση του Γένους κατά το 1912-1913, την ιστορική και περίφημη «Μάχη της Κέλλης» και την Απελευθέρωση του οικισμού της Κέλλης κατά το 1912, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης.
Επιπλέον, ευχαριστούμε εκ μέσης καρδίας, τόσο τον Στρατηγό-Διοικητή του Γ΄ Σ.Σ. κ. Κούτρα, όσο και τον Υποδιοικητή κ. Σπανό για την ενεργό συμμετοχή τους στα Στρατιωτικά δρώμενα όλων των διήμερων Εκδηλώσεων του ένδοξου οικισμού της Κέλλης. 
Στη συνέχεια, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους Αντιστρατήγους Δημήτριο Μπίκο, Γρηγοριάδη Γρηγόριο, και Προκόπιο Καρατζέτζο για την ευγενική παρουσία τους στις διήμερες Εκδηλώσεις της ηρωικής Τοπικής Κοινότητας Κέλλης. 
Ιδιαιτέρως δε, εκφράζουμε την ευαρέσκεια προς τον ευμέθοδο και δραστήριο Ταξίαρχο της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Κοζάνης κ. Παναγιώτη Καρατζά μαζί με όλο το Στρατιωτικό του επιτελείο, διότι υπήρξε ο κύριος διοργανωτής και συντονιστής όλων των Στρατιωτικών Εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Κέλλης.
Ξεχωριστή αναφορά και ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέσης καρδίας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Οπλίτες, και λοιπά στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Επιπλέον, τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι με τον ενεργό τους ρόλο, με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα αναβίωσαν και φέτος την αναπαράστασης της «Μάχης της Κέλλης». Η επιβλητική παρουσία τους συγκίνησε όλους όσους παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ειδική πολεμική άσκηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με αφορμή την Απελευθέρωση της Κέλλης.
Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην πάντοτε άρτια οργανωμένη Στρατιωτική Μπάντα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Κοζάνης για την άρτια οργάνωση, τη σημαντική συνεισφορά της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και για την εξέχουσα μουσική της συμμετοχή στις φετινές Εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Κέλλης.
Ωστόσο, αξίζουν ευχαριστίες κατά πάντα και δια πάντα προς όλους τους παρελαύνοντες του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φλωρίνης, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλωρίνης και της Λέσχης Εφέδρων Αξιωματικών Φλωρίνης.
Επιπλέον, να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους τους συμμετέχοντας που άοκνα εργάστηκαν, ώστε να πραγματοποιηθούν οι διήμερες Εκδηλώσεις.
Έπειτα, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπροσώπους των Πολιτικών και Πολιτειακών Αρχών του Νομού Φλωρίνης, όπως τον Βουλευτή του Νομού Φλωρίνης κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Κιοσέ και τους εκπροσώπους της Περιφεριακής Ενότητας Δυτικής Μακεδονίας κ. Σωτήρη Βόσδου και κ. Βασίλειο Άμπα.
Ευχαριστίες εκφράζουμε, τόσο προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη, όσο και στον Δήμαρχο Φλωρίνης κ. Βασίλειο Γιαννάκη μαζί με τους εκλεκτούς Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, διότι πάντοτε βρίσκονται αρωγοί στο σπουδαίο και ανεκτίμητο έργο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης.
Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε την Δημοτική Μπάντα του Δήμου Φλωρίνης για την ενεργό συμμετοχή της στην μαθητική παρέλαση.
Ωστόσο, ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους υπέροχους μαθητές του Σχολείου της Κέλλης για την παρέλαση.
Στη συνέχεια, ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας όλους τους γονείς για την παρότρυνση και την συμπαράσταση στο δύσκολο έργο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης.
 Σπεύδουμε με υπερηφάνεια να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά του Συλλόγου ΑΜΕΑ Φλωρίνης που μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι, τους γονείς των παιδιών που τα ωθούν σε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτές τους, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να έχουν μια εξαιρετική παρουσία σε κάθε εκδήλωση.
  Άπειρες ευχαριστίες προς την Εθνική Οργάνωση «Παύλος Μελάς» Φλωρίνης, τον Σύλλογο Ιστορίας και Αναπαραγωγής Γιαννιτσών τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλωρίνης «Αριστοτέλης», Σύλλογο «Λυγκιστές», Λύκειο Ελληνίδων Φλωρίνης, τον Σύλλογο Φαραγγίου για τη σημαίνουσα και διαχρονική τους παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, γενικότερα και της Κέλλης, ειδικότερα.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την κατ’ έτος στήριξή τους προς τον θεσμό των Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Κέλλης από τον Οθωμανικό ζυγό. Κυρίως, τον Δήμο Αμυνταίου, την Εταιρεία «Chronos Security Ε.Π.Ε.», τον κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη και τον κ. Κωνσταντίνο Ηλιάδη για την συμπαράσταση. Με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την  προσφορά και τις ευγενικές χορηγίες τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση των Εκδηλώσεων.
Έπειτα, ευχαριστούμε θερμά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημιουργική τους συμβολή στην όλη προβολή και κάλυψη των διήμερων Εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους εμπόρους, χωρίς τη συνεργασία των οποίων οι εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί με την ίδια επιτυχία, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, μαζί με ένα θερμό «καλωσόρισμα», στους ταλαντούχους νέους και νέες που συμμετείχαν για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις μας.
Το τελευταίο και μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως θα μας επιτρέψετε να το δώσουμε σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους Εθελοντές (μεγάλους και μικρούς, φανερούς και αφανής) που απέδειξαν για άλλη μια χρονιά, ότι η αγάπη τους, η κατάθεση ψυχής, η ομαδικότητα και ο εθελοντισμός για το χωριό μας, μας κάνει να ξεπερνάμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και τους αρχικούς στόχους που θέτουμε κάθε χρόνο.
Τέλος, υποσχόμαστε, ότι θα δίνουμε πάντα όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο το ένδοξο, ηρωικό και ιστορικό, χωριό μας, με την αγάπη προς το Ελληνικό Έθνος, την Ελληνική Μακεδονία, την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, την απόδοση φόρου τιμής προς τους τιμημένους Ήρωες της «Μάχης της Κέλλης» και στην διεύρυνση, μέσω της Τοπικής Ιστορίας, των Ιστορικών γεγονότων για την Απελευθέρωση της Κέλλης από τον Οθωμανικό ζυγό κατά το 1912.
Κλείνοντας, το Ευχαριστήριο γράμμα επιθυμούμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους για τη στήριξη της προσπάθειας, που κατορθώνει να «ανθίζει» σε μια περίοδο κρίσης, φανερώνοντας πως η «συστράτευση», η «ομοψυχία» και η «ενότητα» στην υποστήριξη της Εκκλησίας, στην υπεράσπιση της Πατρίδος, της Ιστορίας, της Οικογένειας, του Πολιτισμού, της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και των Ηθικών Αξιών και Ιδανικών μπορεί, και καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει τον ρου της Εκκλησιαστικής και Εθνικής Ιστορίας, των πραγμάτων, αλλά και την πορεία μας για το ελπιδοφόρο μέλλον της Πατρίδας μας». Τέτοια παραδείγματα, τέτοιες συμπεριφορές νοηματοδοτούν την ελπίδα ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει να οικοδομεί ένα μέλλον προόδου για την Ελλάδα.
Εν κατακλείδι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο έτος και για μια ακόμη φορά Σας ευχαριστούμε και Σας ευγνωμονούμε, διότι έτσι το θέλει η ανεκτίμητη και σημαντική Ιστορία αυτού του τόπου.


Με εκτίμηση

           Τοπική Κοινότητα Κέλλης