ΦΛΩΡΙΝΑ Το Αμύνταιο γιόρτασε την 107η επέτειο των ελευθερίων του-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Το Αμύνταιο γιόρτασε την 107η επέτειο των ελευθερίων του-Βίντεο,φώτο

.

.

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Το Αμύνταιο γιόρτασε την 107η επέτειο των ελευθερίων του-Βίντεο,φώτο

Το Αμύνταιο γιόρτασε την 107η επέτειο των ελευθερίων του
Με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η ημέρα μνήμης και τιμής προς τους αγωνιστές των Βαλκανικών πολέμων που με τη θυσία τους απελευθέρωσαν το Αμύνταιο και τη περιοχή από τον τουρκικό ζυγό, την 6η Νοεμβρίου του 1912.
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΠηγή: eperiskopio.blogspot.gr

 Οι εκδηλώσεις της 107ης επετείου, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019. Αρχές, φορείς και πολίτες του Δήμου Αμυνταίου έδωσαν το παρόν και τίμησαν την σημαντική για όλους ημέρα.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, στο ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αξιωματικό Σ.Ξ. Γεώργιο Μυλωνά και η κατάθεση στεφάνων, από την πολιτική, και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και εκπροσώπων Συλλόγων και Σχολικών μονάδων.Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή μαθητών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλόγων και του τμήματος εθελοντών του Ε.Ε.Σ. Αμυνταίου.Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.