ΦΛΩΡΙΝΑ Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Φ.Ο.Ο.Φ.-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Φ.Ο.Ο.Φ.-Βίντεο,φώτο

.

.

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Φ.Ο.Ο.Φ.-Βίντεο,φώτο

Για άλλη μια χρονιά, παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε αγιασμός και η ακολουθία της αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, στο κτήμα του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Το μικρό εκκλησάκι γίνεται τέτοια μέρα το επίκεντρο για τον ΦΟΟΦ με την τέλεση της αρτοκλασίας, η οποία αποτελείται από 5 προσφερόμενους άρτους και άλλα πρόσφορα όπως λειτουργιές, λάδι και κρασί. Τα ονόματα των εορταζόμενων γράφονται σε χαρτί από τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και τα ονόματα των μελών κάθε οικογένειας διαβάζονται και ευλογούνται επάνω από τους άρτους από τον ιερέα «υπέρ υγείας».

Στο τέλος της τελετής της ευλόγησης των άρτων, μοιράστηκαν τα πρόσφορα ως αντίδωρα στους εκκλησιαζόμενους επισκέπτες και στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στα γραφεία του συλλόγου.

Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου, Βαλίνα Ρόζα, βράβευσε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, Σοφία Γλούφτση, για την προσφορά της στη διατήρηση και ανάδειξη του περιαστικού δάσους της Φλώρινας.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου κτίστηκε αρχές του 1970, καθώς υπήρχε η ανάγκη και η επιθυμία των μελών του ΦΟΟΦ, να καλυφθεί ένα κενό, σε ό, τι αφορά την έλλειψη ενός πνευματικού χώρου, ενός Ναού για να αφιερωθεί στον συγκεκριμένο Άγιο.