ΦΛΩΡΙΝΑ Πρόγραμμα εορτασμού της 107ης επετείου των ελευθεριών του δήμου της Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πρόγραμμα εορτασμού της 107ης επετείου των ελευθεριών του δήμου της Φλώρινας

.

.

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα εορτασμού της 107ης επετείου των ελευθεριών του δήμου της Φλώρινας

Για τον εορτασμό της 107ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.

2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 08 Νοεμβρίου 2019.

4) Φωταγώγηση το βράδυ της Πέμπτης 07 Νοεμβρίου 2019 και της Παρασκευής 08 Νοεμβρίου 2019 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινοχρήστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.), στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

ΩΡΑ 7.30 μ.μ.: Στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

α) Χαιρετισμός και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βασίλειο Γιαννάκη.

β) Καλλιτεχνικό μέρος

Εμφάνιση Παιδικής Χορωδίας «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Φλώρινας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κα Σοφία Μούλη. Στο πιάνο συνοδεύει η κα Χριστίνα Μποσδελεκίδου.
Εμφάνιση Χορωδίας Γονέων και Φίλων Ωδείου Φλώρινας. Διεύθυνση Χορωδίας: Αντρέεα – Μιρέλα Διδασκάλου. Συνοδεύει στο πιάνο: Γιάννης Παυλίδης.
Β) 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1) ΩΡΑ 7.30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

2) ΩΡΑ 8.00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως παιανίζοντας Θούριους και Εμβατήρια.

3) ΩΡΑ 8.15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και θα μεταφερθεί στον τόπο της έπαρσης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.

4) ΩΡΑ 10.30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας. Θα παρευρίσκονται όλοι οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους συνοδεία εκπαιδευτικού.

5) ΩΡΑ 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους.

Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
Δήμαρχο Φλώρινας
Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη
Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας κα Θεοπίστη Πέρκα
Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας
Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φλώρινας
Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας
Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας
Πρόεδρο Κοινότητας Φλώρινας
Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φλώρινας
Εκπρόσωπο Συνδέσμου Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών
Πρόεδρο Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών
Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανθυπασπιστών
Εκπρόσωπο Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»
Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ»
Εκπρόσωπο ΠΟΑΕΑ Φλώρινας
Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ Φλώρινας
Εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας
Εκπρόσωπο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρινας
Εκπρόσωπο της Ένωσης Κρητών Ν. Φλώρινας
Εκπρόσωπο της Ένωσης Κυπρίων Φλωρίνης, Αμυνταίου του Ν. Φλωρίνης
Εκπροσώπους άλλων φορέων
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.
Εθνικός Ύμνος.
6) ΩΡΑ 12.00 μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το Λαό της πόλης στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων των τμημάτων Αναπήρων, Μακεδονομάχων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ένωσης Κρητών, Σπουδαστών και Μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, των Σχολών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

7) ΩΡΑ 5.30 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας από Στρατιωτικό Τμήμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και στη συνέχεια παράδοσή της σε δημοτικό υπάλληλο στο χώρο της υποστολής.