ΦΛΩΡΙΝΑ Αποχαιρετιστήριες ευχαριστίες - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Αποχαιρετιστήριες ευχαριστίες

.

.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

Αποχαιρετιστήριες ευχαριστίες

Είκοσι ολόκληρα χρόνια… το λες και μια ζωή! Είκοσι έτη συναπτά στα δημοτικά έδρανα του Δήμου της Φλώρινας και μετά από πέντε συνεχόμενες θητείες ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Που είναι δύσκολος, όπως όλοι οι αποχωρισμοί στη ζωή μας, κατάφορτος με βαθιά συγκίνηση και μια αδιόρατη θλίψη, αλλά συνάμα έμπλεος με πολύχρωμες αναμνήσεις από το βάθος του χρόνου.


Ξεχειλίζουν οι αποσκευές μου, γεμάτες με πολύτιμες εμπειρίες, με πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά και πολλές, πολλές χαρές. Χιλιάδες ώρες συνεδριάσεων κι ατέλειωτων διαβουλεύσεων, χιλιάδες αποφάσεις με γνώμονα πάντα το συλλογικό συμφέρον των συμπολιτών, που δεν ήταν πάντα εύκολες, ιδίως όταν το δίκαιο συγκρούονταν με το δίκαιο… Εκατοντάδες συνεργασίες με συναδέλφους και συνεργάτες, άλλοτε με πνεύμα σύμπνοιας κι άλλοτε με ένταση και συγκρούσεις, κάποτε από την άνεση του μέλους της πλειοψηφίας και κάποτε από τη σκληρή και δύσκολη πλευρά της μειοψηφίας, που οφείλει να αντιπολιτεύεται.

Έτσι, χτίζεται μέσα σου αβίαστα η βαθιά συνείδηση των ποικίλων ρόλων, που απαιτεί πάντα καλή μελέτη των νόμων, αλλά και δυνατή απόφαση, όταν τα ηθικά διλήμματα ανοίγονται μπροστά σαν διχαλωτοί δρόμοι, και γενναιότητα, όταν πρέπει να θυσιαστούν τα προσωπικά και οι ανθρώπινες σχέσεις στον βωμό του κοινού οφέλους του Δήμου.

Η δημόσια ζωή για τις γυναίκες δεν είναι ποτέ εύκολη. Το ξέρουν καλά όσες ομόφυλές μου το διεκδικούν. Είναι, όμως, τόσο σημαντικό το γυναικείο στίγμα στα πολιτικά δρώμενα και στην κοινωνική ζωή! Κι είναι τόσο συναρπαστική η αίσθηση πως κρατάς τη ζωή σου στα χέρια σου κι αποφασίζεις εσύ, αντί οι άλλοι για σένα, από το μικρό πάρκο της γειτονιάς σου μέχρι τα μεγάλα ενεργειακά ζητήματα του τόπου, … που αξίζουν, αλήθεια, τον κόπο όλες οι θυσίες.

Καθώς το μεγάλο ταξίδι των είκοσι χρόνων κλείνει, οφείλω να πω πολλά ευχαριστώ σε όλους τους Δημάρχους που συνεργαστήκαμε, και, ιδιαιτέρως, σε εκείνους που μου εμπιστεύτηκαν υπεύθυνες θέσεις και αρμοδιότητες, αλλά και στους συναδέρφους δημοτικούς Συμβούλους που πορευτήκαμε αντάμα, αρμονικά ή συγκρουσιακά, δεν έχει πια σημασία, αφού ο πανδαμάτωρ χρόνος τα έχει εξομαλύνει όλα.

Ακόμα, χίλιες ευχαριστίες σε όσες φίλες κι όσους φίλους συστρατεύτηκαν στο πλευρό μου και μοιράστηκαν το όραμά μου για τη διεκδίκηση του Δήμου της Φλώρινας, το 2010, αλλά και το 2006, που κοντέψαμε το όνειρο. Σε όσους επικρότησαν τα αυτοδιοικητικά μου τολμήματα με ενθουσιασμό, σε κείνους που τα στήριξαν σθεναρά, αλλά και στους δημοσιογράφους και τα Μ.Μ.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας που πρόβαλαν και δημοσιοποίησαν τα έργα, τις δράσεις και τις απόψεις μου με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα.

Ξεχωριστή αγάπη κι ευγνωμοσύνη στους εργαζόμενους στον Δήμο της Φλώρινας, τους Διευθυντές, τους Προϊσταμένους, τους Επόπτες, αλλά και όλους κι όλες που προσφέρουν τον εαυτό τους στις υπηρεσίες του Δήμου μας. Χωρίς αυτούς το έργο κανενός αιρετού δεν μπορεί να ευοδωθεί, ούτε να εκπληρωθεί το όραμά του. Για την υπέροχη πολυετή συνεργασία μας και για όλη τη στήριξη που προσέφεραν αμέριστα κι αγόγγυστα σε μένα, αλλά και στους συμπολίτες μας, ώστε να λειτουργήσουν όλα σωστά, τους εκφράζω όλη μου την εκτίμηση και την αγάπη και τους εύχομαι τα καλύτερα για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Τέλος, μια μεγάλη αγκαλιά σε όλες τις συμπατριώτισσες και όλους τους συμπατριώτες μου, που με την ουσιαστική τους υποστήριξη κράτησαν αναμμένη τη δάδα της ευθύνης μου και μου έδωσαν την ευκαιρία είκοσι χρόνια τώρα να έχω λόγο και θέση στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και την τιμή να τους εκπροσωπώ, ελπίζω επάξια, στη διοίκηση του Δήμου της Φλώρινας.

Η αυτοδιοίκηση κι η πολιτική είναι υπέροχες κακοτοπιές, με ελκυστικά μονοπάτια και θαυμαστά ξέφωτα, όπου γεννιούνται η δημιουργία και η πρόοδος ενός τόπου με δουλειά και συνέργεια. Η ζωή προχωράει και προκλητικά μας προσκαλεί όλους να συντονιστούμε στους ρυθμούς της. Κι η σκυτάλη περνάει από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά… κι ο καθένας μας όπως «του κάθε δέντρου η φυλλωσιά» στη δική μας αξιακή «διάλεκτο» αφήνουμε το αποτύπωμά μας στην κοινωνία. Κι αν για ελάχιστο είμαστε χρήσιμοι στους άλλους, είναι μέγιστο και σημαντικό.

Καλή επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής αρχής και έμπνευση για συμμετοχή στα κοινά σε όλους και, κυρίως, σε όλες τις «αδερφές» μου υπέροχες γυναίκες αυτού του τόπου! Με τον πήχη των αξιών μου αδιαπραγμάτευτο, αποχαιρετώ όλα αυτά που τόσο πολύ αγάπησα και τόσο πιστά υπηρέτησα στον Δήμο της Φλώρινας… Ένα κομμάτι της καρδιάς μου μένει πάντα εδώ… Καλή συνέχεια!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά