ΦΛΩΡΙΝΑ Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας-Βίντεο,φώτο

.

.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας-Βίντεο,φώτο

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος η 14η Σεπτεμβρίου και σήμερα, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις.
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
 Στη Φλώρινα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη, επί της οδού Κιουταχείας. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η καθηγήτρια Ζαφειριώ Μελισσίδου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο εορτασμός αυτής της θλιβερής επετείου έχει σκοπό να τονίσει και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.