ΦΛΩΡΙΝΑ Ενάντια στην κατασκευή διοδίων στα όρια του Δήμου Βοϊου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ενάντια στην κατασκευή διοδίων στα όρια του Δήμου Βοϊου

.

.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Ενάντια στην κατασκευή διοδίων στα όρια του Δήμου Βοϊου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΔ Δυτικής ΜακεδονίαςΤο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει:
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

1. Την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων (μετωπικών, πλευρικών, αναλογικών) στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας.  Η εξέλιξη αυτή πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τη ζωή των πολιτών, τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

2. Την αγανάκτηση για την αδικία εις βάρος της περιοχής, καθώς το κομμάτι Σιάτιστα – Κοζάνη γίνεται πλέον το ακριβότερο σημείο (0,33€/km) όλης της Εγνατίας οδού.

3. Την βαθειά ανησυχία για αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα επιλέγουν το παλαιό οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων. Το συγκεκριμένο δίκτυο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των οχημάτων που θα προστεθούν καθώς δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ η αυξημένη διέλευση αγροτικών οχημάτων τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Απαιτούμε η απόφαση αυτή να ακυρωθεί άμεσα καθώς η περιοχή δεν αντέχει άλλο χτύπημα και οικονομικό μαρασμό.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δήμαρχος Γρεβενών