ΦΛΩΡΙΝΑ Ένταξη έργου αποχετεύσεων πρώην Δήμου Φιλώτα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ένταξη έργου αποχετεύσεων πρώην Δήμου Φιλώτα

.

.

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Ένταξη έργου αποχετεύσεων πρώην Δήμου Φιλώτα

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι με την αριθμ. 2138/01.7.2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κου Καρυπίδη Θ. εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Μακεδονίας 2014-2020 το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δ.Ε. ΦΙΛΩΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ».
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 14.883.077,00 € και περιλαμβάνει:

Κατασκευή Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε. Φιλώτα (Φιλώτα, Λεβαίας, Βεγόρας, Πελαργού, Αντιγόνου, Μανιακίου)
Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Ε. Φιλώτα
Κατασκευή Αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς
Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων τρίτου βαθμού (τριτοβάθμια επεξεργασία) για την επεξεργασία των λυμάτων των οικισμών Φιλώτα, Αντιγόνου, Βεγόρας, Λεβαίας, Μανιακίου και Πελαργού της Δ.Ε. Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.
Σύνδεση ΕΕΛ Φιλώτα και αντλιοστασίων εξωτερικού δικτύου με Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας – ΔΕΗ.
Αρχαιολογία – Παρακολούθηση εργασιών της κατασκευής.
Με την προαναφερόμενη ένταξη ένα έργο σχεδόν 15.000.000 € με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα το εγγύς λιμναίο οικοσύστημα αλλά και αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Είναι ένα σημαντικό έργο, που μαζί με την κατασκευή των δύο βιολεβήτων της ΔΕΤΕΠΑ προϋπολογισμού 15.500.000 €, την Εσωτερική Αποχέτευση ΤΚ Σκλήθρου προϋπολογισμού 1.600.000€, τη Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Αμυνταίου (Πελαργού & Βεγόρας) προϋπολογισμού 1.400.000 €,  το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμυνταίου σχεδόν 1.500.000 €, και των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αποδεικνύει, το όραμα και τη συνέπεια της παρούσας δημοτικής αρχής για τον τόπο μας, για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Γραφείο Δημάρχου