ΦΛΩΡΙΝΑ Η Ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στη Φλώρινα Κυριακή 30.6.2019 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Η Ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στη Φλώρινα Κυριακή 30.6.2019

.

.

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Η Ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στη Φλώρινα Κυριακή 30.6.2019

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕΦίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Στις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι και να ανοίξουν οι κάλπες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στη Φλώρινα, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει την μέρα των εκλογών το κόκκινο ψηφοδέλτιο, με το σφυροδρέπανο στην κάλπη.
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Και σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, αυτό που κρίνεται για το λαό είναι ποια δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.
Γιατί όλοι και όλες ξέρουν πως ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις, τις όποιες διαφορές στα προγράμματα, η επόμενη κυβέρνηση θα πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό, για τα κέρδη των λίγων.
Ποια δύναμη λοιπόν, μπορεί να σταθεί στο πλάι του λαού, να παλεύει με συνέπεια, μαχητικότητα για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και μέσα στην Βουλή με προτάσεις νόμου και τροπολογίες αλλά και έξω από αυτήν, μέσα στο κίνημα, στους αγώνες;
Ποια δύναμη μπορεί να εμπνεύσει, να οργανώσει την πάλη για να μην ξεγράψει ο λαός όλα όσα έχασε αλλά και να σκεφτεί, να αποφασίσει ότι αξίζει να πάρει τη θέση του στους αγώνες για να μπορέσει να απολαύσει τη ζωή που του αξίζει, κόντρα στην υποταγή και την μοιρολατρία;
Αυτή η συνεπής, μαχητική, αταλάντευτη δύναμη ήταν και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γι αυτό στις εκλογές της 7ης του Ιούλη, αυτό που κρίνεται είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού, την επόμενη μέρα.
Επομένως, στην κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να μην χαθεί καμία ψήφος. Γι' αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση, πείσμα και επιμονή.
Αντικειμενικά η μη ψήφος στο ΚΚΕ για κάποιον που έχει κάνει το βήμα σε προηγούμενη εκλογική μάχη είναι «βήμα πίσω» και μπαίνει στον «κορβανά» της ανοχής της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Είναι στάση που την επόμενη μέρα θα δυσκολέψει την οργάνωση της πάλης, θα αφαιρέσει δυνάμεις από το κίνημα.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Τα υπόλοιπα κόμματα ετοιμάζουν μια επόμενη μέρα για το λαό, που θα είναι λίγο πολύ ίδια με την προηγούμενη. Κι αυτό σήμερα που το λέμε μόνο εμείς, μπορούν να το καταλάβουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι αγρότες.
Γιατί η δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”, η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η “βιώσιμη ανάπτυξη» και η «αυτοδύναμη Ελλάδα» της ΝΔ, δεν αφορά τη βελτίωση της ζωής τους, των δικαιωμάτων τους. Αφορά πρώτα απ’ όλα τη βελτίωση, τη διασφάλιση των κερδών των λίγων, μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Όλοι και όλες νιώθουν, ότι τα προβλήματα, η ανασφάλεια, παραμένουν και μεγαλώνουν, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν ως εδώ. Και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.
Γιατί στα κυβερνητικά προγράμματα, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου όπως αυτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που βαφτίζονται “αναδιαρθρώσεις”, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Κοινός βέβαια παρονομαστής όλων αυτών, είναι η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας, γιατί αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αυτό λένε όταν μιλούν για τον πλούτο της χώρας που τάχα «θα μοιράζεται δίκαια», όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή «για την πίτα που θα μεγαλώσει» όπως επίσης κοροιδεύει η ΝΔ. Μόνο που ο πλούτος και η πίτα μεγάλωσε πολλές φορές σε αυτή τη χώρα αλλά για το λαό τελικά προορίζονταν μόνο τα ψίχουλα.
Γι αυτό λένε στον εργάτη, στον άνεργο, στον φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, στο νέο παιδί: μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε «να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων»!
Μόνο που για να προστατευτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί γι’ αυτή μιλάμε, απαιτείται μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, αυτό που ήδη ζουν χιλιάδες νέα παιδιά που δουλεύουν δυο ώρες τη μια μέρα, τρεις την επόμενη και την τρίτη περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο μπας και τους φωνάξουν για μεροκάματο. Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έχουν φροντίσει όλες οι κυβερνήσεις που πήγαν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 αλλά και η ΕΕ η οποία με την περιβόητη «ενεργό γήρανση», οι συνταξιούχοι επιστρέφουν πάλι στη δουλειά, γιατί η σύνταξη δεν φτάνει.
Η «ανάπτυξή» τους απαιτεί περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας. Είδαμε πού έχει φτάσει η κατάσταση με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αλλά και της παιδείας, της πρόνοιας. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν με τη μορφή χιονοστοιβάδας τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Τη ίδια ώρα βέβαια ετοιμάζουν και νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως οι φοροαπαλλαγές, τα δωράκια που πρόλαβε να νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.
Μάλιστα, στα προεκλογικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, μπορεί να δει κανείς όλα όσα ήδη προβάλλονται για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτά εξάλλου απαιτεί και ο ΣΕΒ, και η Κομισιόν.
Και βέβαια μαζί με όλα αυτά απαιτείται να επιβληθεί σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να ξεζουμίζουν καλλίτερα τους εργαζόμενους.
Λογαριάζουν όμως και οι δυο χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί σ’ αυτή εδώ τη χώρα το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα. Υπάρχει το ΠΑΜΕ.
Ο λαός μας δεν είναι μόνος του, έχει στήριγμα. Κι αυτό είναι οι κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και οι άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται στο πλάι μας.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Παρακολουθούμε, όλες αυτές τις μέρες, την απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, «να γυρίσει όπως λέει το παιχνίδι», να μην εισπράξει και σ’ αυτές τις εκλογές, την αποδοκιμασία όλου αυτού του κόσμου που πίστεψε στην πρώτη φορά αριστερά, και απογοητεύτηκε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα μπορούσε να πει κανείς για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια του οπορτουνισμού, του τυχοδιωκτισμού, επιδιώκει να εγκατασταθεί στην πλατφόρμα της αμαρτωλής παλιάς και νέας  σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, που τόση ζημιά προξένησε σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.  Στα χνάρια του αντικομμουνισμού και του αυριανισμού, κρούει ξανά το «μπαμπούλα της Δεξιάς» και άλλα τέτοια, για να εγκλωβίσει ξανά αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους.
Και πριν σκεφτεί ο καθένας ποιος έρχεται, ας σκεφτεί και ποιος ακριβώς είναι αυτός που ετοιμάζεται να φύγει γιατί όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ΝΔ είναι η “δεξιά”. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, αλήθεια, τι ακριβώς είναι; Αριστερά; Κεντροαριστερά; Δεξιά καραμπινάτη με Παπακώστα, Κουίκ, Κουντουρά και δεν συμμαζεύεται;
Το τι ακριβώς είναι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας το λένε τα έργα και οι ημέρες της, που έφερε ένα τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε τέσσερα, που έχει δεσμεύσει ένα λαό να ματώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, που νεκρανάστησε τον αντεργατικό νόμο της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό, που ψήφισε νόμο για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, αυτόν που ο Γεωργιάδης της ΝΔ ερχότανε και δεν κρατιότανε για να τον ψηφίσει, που ξέπλυνε τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, γέμισε τη χώρα με βάσεις και νατοϊκές υποδομές, δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να λένε πως χαιρόμαστε γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο αμερικάνικη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.
Και μιας και αναφέρθηκα στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, να πούμε, πως η αντιμετώπιση της Τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Αν. Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή.
Και σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ταυτίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ γιατί υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ίδιας άρχουσας τάξης που υπηρετούν, η οποία διεκδικεί κι αυτή ρόλο και μερίδιο απ’ αυτή την μοιρασιά.
Ακριβώς για να κρύψουν την κρίσιμη αυτή στρατηγική τους ταύτιση και για να ψηφοθηρήσουν, συντηρούν με κάθε αφορμή την «ονοματολογία» γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών και δεν λένε κουβέντα για τον αμερικανοΝΑΤΟικό χαρακτήρα της.
Φίλες και φίλοι
Δεν χωρά αμφιβολία ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια “δεξιά”, πιο συγκεκριμένα, μια αστική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.
Ποιος όμως έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της; Για τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;
Ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη τους που δεν είχαν μούτρα να εμφανιστούν στις λαϊκές γειτονιές πριν λίγα χρόνια, τώρα να αλωνίζουν και να πλασάρουν ως δήθεν φιλολαϊκό το προεκλογικό της πρόγραμμα που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι αυτός που έχει στρώσει τα κόκκινα χαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική του στη ΝΔ. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η ΝΔ πρέπει να πει κι ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική των κυβερνήσεών της αλλά έτρεξε να υλοποιήσει όλη τη βρώμικη δουλειά που εκείνη δεν πρόλαβε.
Δείτε για παράδειγμα τι λέει ο ΣΕΒ, ο οποίος ευχαριστεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός υλοποίησε το 62% των απαιτήσεων του. Ευχαριστώ πρέπει να του πει και η ΝΔ που έχει αφήσει μόνο ένα 38% να υλοποιήσει από τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων.
Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ο Τσίπρας και τα στελέχη του που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ότι δήθεν το ΚΚΕ ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Προφανώς ο Τσίπρας, τα λέει αυτά, επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία και σύγχυση. Γιατί μόνος του ταυτίστηκε, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν  εφάρμοζε και το 3ο μνημόνιο που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται δικαιωμένοι, ενώ δεν είναι, απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο.
Κι όλα αυτά που κάθε τρεις και λίγο αναμασά, ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, έχουν προ πολλού καταρρεύσει όταν καταργούσε ακόμη κι αυτό το επίδομα – βοήθημα του ΕΚΑΣ, ενώ από την άλλη έδινε απλόχερα δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ας αφήσουν λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Γιατί όσο και αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπερτονίζει ορισμένες επιμέρους υπαρκτές διαφορές του με τη ΝΔ, είναι μόνο για να κρύψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, είναι οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου το νόμισμα είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, αυτό δηλαδή που υπηρετούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Κι όπως ξέρουμε όλοι, οι δύο όψεις ενός νομίσματος, δεν είναι και δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιες στη μορφή. Γιατί αλλιώς, δεν μπορεί ούτε το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής να παίζεται, ούτε φυσικά να μεταγγίζονται οι λαϊκοί ψήφοι από το ένα κόμμα στο άλλο για να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για να μη φτάσει στην αμφισβήτηση και τελικά στην απόφαση για την ανατροπή του.
Αντί όμως ο λαός να παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα, στις εκλογές μπορεί να κάνει μια σίγουρη επιλογή για τη ζωή του: Να ψηφίσει το ΚΚΕ.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας.
Την τελευταία τετραετία κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου, τις οποίες απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους καπιταλιστές.
Να θυμίσουμε ότι στο διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε συνολικά έξι προτάσεις Νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.
Όλα αυτά τα οποία  αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδους ανακούφισης, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν “προοδευτική”, “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.
Από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, είχαν στο επίκεντρο τους, είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική “σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1”.
Να λοιπόν γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να βαδίσει πιο αποφασιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη Βουλή. Έτσι ώστε, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.
Θα διεκδικήσουμε πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς, για την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο, για Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, για την Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Για πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ, για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες, κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγραφή τόκων και προστίμων καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία - τράπεζες – δήμους.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Τώρα, μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη, δεν πρέπει να δοθεί κανένα συγχωροχάρτι στα κόμματα του κεφαλαίου.
Όσο πιο κάτω είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, και παράλληλα όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους.
Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο...
Δεν θα έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης...
Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.
Σημασία, όμως, θα έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ
Καμία εμπιστοσύνη στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι το ΚΙΝΑΛ δηλώνει διαθέσιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Βλέπει, επίσης, ότι τα μισά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ και τα άλλα μισά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η ψήφος σε αυτό το κόμμα θα γίνει στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων.
Καμιά εμπιστοσύνη στα νέα αναχώματα που έρχονται να εγκλωβίσουν τμήματα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων των βασικών κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τέτοιο ρόλο θέλουν να παίξει - ο δοκιμασμένος στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής- ο γνωστός Βαρουφάκης.
Το golden boy του συστήματος που ομολόγησε ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζε το 90% των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων που είχαν ψηφίσει μέχρι τότε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού τους θεωρούσε σε σωστή κατεύθυνση. Που ομολόγησε ότι μετά τις εκλογές στις 7 Ιούλη θα μπορούσε να συνεργαστεί στην κυβέρνηση είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίστοιχα και το νέο ακροδεξιό φρούτο ο Βελόπουλος που όταν δεν συνομιλεί με τον Ιησού Χριστό και δεν πουλάει τις κηραλοιφές του, σπέρνει κι αυτό το ρατσιστικό του μίσος.
Όπως πρέπει να συνεχιστεί ο καταποντισμός της ΧΑ, να πεταχτεί έξω από τη βουλή η εγκληματική ναζιστική συμμορία. Είναι γνωστοί ρουφιάνοι και χαφιέδες της μεγαλοεργοδοσίας, μαντρόσκυλά της. Είναι αυτοί που συκοφαντούν τους κομμουνιστές, τους εργατικούς αγώνες, τα συνδικάτα.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Δεν είναι μονόδρομος η καπιταλιστική ανάπτυξη με την ένταση της εκμετάλλευσης, με εναλλακτικές στη διαχείριση της φτώχειας και της ανεργίας. Υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης, του αγώνα, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Έμπειρους και ικανούς εργάτες στα εργοστάσια, στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες κ.ά. Η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό αλλά και στον αγροτικό τομέα, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτές, όμως, είτε υποτάσσονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, είτε παραμένουν αναξιοποίητες, γιατί δεν αποτελούν “συγκριτικά πλεονεκτήματα”, δεν προσφέρονται, δηλαδή, για μεγάλο και γρήγορο κέρδος.  Αυτές οι δυνατότητες υπονομεύονται και από τους ευρωενωσιακούς περιορισμούς και καταμερισμούς.
Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και μπορεί να λυθεί με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.
Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές!
Γι’ αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει.
Είναι η μόνη κερδισμένη για το λαό ψήφος!
Γεια χαρά, υγεία και καλή δύναμη σε όλους και όλες.