ΦΛΩΡΙΝΑ Η Συνέντευξη τύπου για την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης κατολισθήσεων από τον ΦΟΟΦ, το Α.Π.Θ και το Εθνικό αστεροσκοπείο στον λόφο Αγ. Παντελεήμονα-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Η Συνέντευξη τύπου για την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης κατολισθήσεων από τον ΦΟΟΦ, το Α.Π.Θ και το Εθνικό αστεροσκοπείο στον λόφο Αγ. Παντελεήμονα-Βίντεο,φώτο

.

.

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Η Συνέντευξη τύπου για την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης κατολισθήσεων από τον ΦΟΟΦ, το Α.Π.Θ και το Εθνικό αστεροσκοπείο στον λόφο Αγ. Παντελεήμονα-Βίντεο,φώτο

Την εγκατάσταση και λειτουργία ενός γεωδαιτικού σταθμού GNSS, για την παρακολούθηση των κατολισθήσεων στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του σταθμού, θα συνδεθεί με ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών παραμέτρων και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την πόλη της Φλώρινας, αλλά και τον ορειβάτη και τον περιπατητή. Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρόταση συνεργασίας και θα διαθέσει τις εγκαταστάσεις του και τις υποδομές του, προκειμένου να λειτουργήσει ο σταθμός.

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: Κοινή διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία των κοινωνιών απέναντι σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές / Joint Cross Border Cooperation for Securing Societies Against Natural and Man Made Disasters / Ακρωνύμιο: J-CROSS.

Στη συνέντευξη παρέστη και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να εκφράσει τη διάθεση συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε στο παρακάτω video αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΦΟΟΦ, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, του Α.Π.Θ., της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου.