ΦΛΩΡΙΝΑ Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους

.

.

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι μειώνονται οι μηνιαίες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνσή τους από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των νέων εργαζομένων.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μείωση των εργοδοτικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών από την 1/1/ 2019 για τον κλάδο κύριας σύνταξης στο 6,66%, επί των μικτών αποδοχών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας μέχρι 25 ετών, από το 13,33% που ήταν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018.

Η μείωση αφορά όλους τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση και ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους. Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία υπολογίζεται σε 43,29 ευρώ ανά εργαζόμενο κάτω των 25 ετών και αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής αύξησης της μισθολογικής και μη μισθολογικής δαπάνης, από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των 510,95 ευρώ και την αναπροσαρμογή του στα 650 ευρώ που ισχύει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 28