ΦΛΩΡΙΝΑ Κωνσταντίνος Σιάκος: Στόχος μας η προώθηση της απασχόλησης μέσω της αυτοδιοίκησης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Κωνσταντίνος Σιάκος: Στόχος μας η προώθηση της απασχόλησης μέσω της αυτοδιοίκησης

.

.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Κωνσταντίνος Σιάκος: Στόχος μας η προώθηση της απασχόλησης μέσω της αυτοδιοίκησης

Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και έχοντας ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Στέφανου Μπίρου Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική συνεργασία, οφείλω να μοιραστώ μαζί σας το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας του Δήμου Φλώρινας. 
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να προωθήσει την απασχόληση και να αντιμετωπίσει, στο μέτρο του δυνατού, το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.
Ο στόχος μας είναι:
Η αξιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των κοινωφελών προγραμμάτων, τόσο αυτών που αφορούν τους εργάτες όσο και αυτών που αφορούν το επιστημονικό προσωπικό.
Η διοργάνωση με πρωτοβουλία του Δήμου δωρεάν ενημερωτικών ημερίδων για όλα τα τρέχοντα προγράμματα ΕΣΠΑ (επιδότηση νέων επιστημόνων, ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων κλπ.).
Η παροχή ολοκληρωμένης εργασιακής και ασφαλιστικής συμβουλευτικής.
Η δημιουργία ειδικής ενότητας στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου θα αναρτώνται όλες οι τρέχουσες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και οι λοιπές θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Η παροχή ειδικών κινήτρων σε επιχειρήσεις του Δήμου μας για την πρόσληψη εργαζομένων (λ.χ. μείωση δημοτικών τελών κ.α.).
Η δημιουργία προγραμμάτων στοχευμένης αντιμετώπισης της ανεργίας στους κλάδους της οικοδομής και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας (λιγνίτης και ΑΠΕ).
Η παροχή κινήτρων για ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - συνεταιριστικών σχημάτων (λ.χ. με παραχώρηση δημοτικών κτημάτων ή κτιρίων) σε ομάδες νέων ανέργων της περιοχής μας ή σε νέους συνεταιρισμούς μεταποίησης, εμπορίας και προώθησης τοπικών προϊόντων καθώς και παροχής υπηρεσιών.
Η πλήρης διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε υπηρεσίες του Δήμου.
Η δημιουργία υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. ώστε να γίνει ελκυστική για επενδυτές (τηλεθέρμανση, οδικό δίκτυο κ.α.).
Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της γεωγραφική θέσης της περιοχής μας με την δημιουργία forum επενδυτών με πρωτοβουλία του Δήμου.
Όλες αυτές είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε άμεσα προκειμένου ο Δήμος Φλώρινας να είναι αρωγός όλων των συμπολιτών μας στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας. Έχουμε σχέδιο. Το πιστεύουμε και μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Ο στόχος μας είναι καμία θέση εργασίας να μην μένει στο συρτάρι. Ζητούμε την στήριξη των συμπολιτών μας για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Σιάκος
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος (Δημοτική Ενότητα Φλώρινας)
Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία – Στέφανος Μπίρος