ΦΛΩΡΙΝΑ Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας: Παρατήρηση αργυροπελεκάνου στην Πρέσπα-Βίντεο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας: Παρατήρηση αργυροπελεκάνου στην Πρέσπα-Βίντεο

.

.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας: Παρατήρηση αργυροπελεκάνου στην Πρέσπα-Βίντεο

Αποτέλεσμα εικόνας για αργυροπελεκάνοι στην ΠρέσπαΣτα πλαίσια της ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής μας στις Πρέσπες, μαζί με τους επισκέπτες μας μαθητές και εκπαιδευτικούς του κλασικού Λυκείου IISS “F. La Cava” Bovalino από την Καλαβρία, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών, που εδρεύει στον Άγιο Γερμανό, μας ξενάγησαν στο Μουσείο του κέντρου.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Αφού μας κατατόπισαν για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της προστατευόμενης από τη συνθήκη Ramsar, ακολούθως μας συνόδευσαν στο παρατηρητήριο αριστερά της πεζογέφυρας που οδηγεί στον Άγιο Αχίλλειο. Από εκεί, με τη βοήθεια και ειδικού εξοπλισμού (τηλεσκοπίων), θαυμάσαμε το μεγαλύτερο στον κόσμο κέντρο φωλεασμού αργυροπελεκάνου (Μικρή Πρέσπα) μαζί και με τη μοναδική φύση της περιοχής.

Μία μικρή γεύση από όλα αυτά μπορεί να πάρει κάποιος από το βίντεο που ακολουθεί: