ΦΛΩΡΙΝΑ Την ένταξη τριών μεγάλων αρδευτικών έργων, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, στο μέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Την ένταξη τριών μεγάλων αρδευτικών έργων, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, στο μέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης

.

.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Την ένταξη τριών μεγάλων αρδευτικών έργων, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, στο μέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης

Την ένταξη τριών μεγάλων αρδευτικών έργων, ύψους 69,5 εκατ. ευρώ, στο μέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την επίσκεψή του στη Φλώρινα. Πρόκειται για τα αρδευτικά της Τριανταφυλλιάς, ύψους 43,5 εκατ. ευρώ, των Πρεσπών 20,5 εκατ. ευρώ και του Παρορίου, 5,5 εκατ. ευρώ.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με φορείς αγροτών στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Φλώρινας, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε: «σήμερα εκπληρώνουμε μια παλαιότερη δέσμευσή μας προς τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και βρίσκομαι απέναντί σας, για να σας ανακοινώσω με χαρά ότι ολοκληρώθηκε η ένταξη των τριών αρδευτικών έργων στο μέτρο 4.3 του προγράμματος του υπουργείου«.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σύνολο των μεγάλων αρδευτικών έργων της χώρας, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο μέτρο και συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός του ξεκίνησε από τα 150 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ μέσα από ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού, αλλά και υπερδεσμεύσεις του προγράμματος επενδύσεων του υπουργείου.

Τόνισε ότι πολλά από τα αρδευτικά έργα που παρέλαβε υπουργείο ήταν «σε πρωτόλεια κατάσταση είτε είχαν μείνει στη μέση, έργα- «κουφάρια» και καταφέραμε μέσα από σκληρή δουλειά πολλά εξ αυτών να βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης».

Επισήμανε τέλος ότι η λειτουργία σύγχρονων αρδευτικών έργων στον πρωτογενή τομέα θωρακίζει τη χώρα απέναντι στις αλλαγές που έρχονται εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνάντηση με τους φορείς των αγροτών συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Φλώρινας, Κώστας Σέλτσας, ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος και ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ