ΦΛΩΡΙΝΑ Let’s Do it Greece! Στις Πρέσπες οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας και η Kοιν.Σ.Επ «Φύση και Πολιτισμός» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Let’s Do it Greece! Στις Πρέσπες οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας και η Kοιν.Σ.Επ «Φύση και Πολιτισμός»

.

.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Let’s Do it Greece! Στις Πρέσπες οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας και η Kοιν.Σ.Επ «Φύση και Πολιτισμός»

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (www.oenef.eu) σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας (www.europedirect-oenef.eu) και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Kοιν.Σ.Επ) "Φύση και Πολιτισμός" (www.wildlifeandculture.com) συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν καθαρισμό στην πλαζ Κούλας Πρεσπών, με τη βοήθεια και συνδρομή εθελοντών από την Ελλάδα και 9 ακόμα χώρες από την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Αφρική. ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΤο αποτέλεσμα της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν πάνω από 50 κιλά απορριμμάτων από τις δύο πλευρές του δρόμου κατά μήκος της πλαζ Κούλας Πρεσπών. Εθελοντές από την τοπική κοινωνία, από την Kοιν.Σ.Επ "Φύση και Πολιτισμός αλλά και από φορείς από όλο τον κόσμο έστειλαν ένα σημαντικό μήνυμα!
Οι Ενεργοί Νέοι Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας έχουν βασική προτεραιότητα στις δράσεις τους, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Η Kοιν.Σ.Επ "Φύση και Πολιτισμός" στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων και εθελοντισμού, θέλει να συμβάλει στην προστασία γενικά του περιβάλλοντος και ειδικά του εθνικού πάρκου Πρεσπών, με πρακτικές καθαριότητας, μείωσης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης διαφόρων προϊόντων και υλικών.
Το Let's do it Greece, είναι μια ταυτόχρονη εθελοντική δράση σε όλη τη χώρα. Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές και φορείς φροντίζουν το περιβάλλον και δείχνουν ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.