ΦΛΩΡΙΝΑ Πανελλήνια έρευνα στον μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Πανελλήνια έρευνα στον μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές

.

.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Πανελλήνια έρευνα στον μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ΦλώριναςΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό  ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών & Ιατρικής Ακρίβειας /Ιατρική σχολή ΕΚΠΑ , ολοκλήρωσε την επιστημονική έρευνα με τίτλο: «Πανελλήνια επιστημονική έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές».

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Η έρευνα υλοποιείται στη χώρα μας ανά τετραετία , εδώ και μια εικοσαετία από το 1998 και εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή έρευνα ESPAD στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα περισσότερες από 35 χώρες της Ευρώπης.

 Η έρευνα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις σημαντικότερες πηγές συλλογής στοιχείων για τις συνήθειες των εφήβων, ιδιαίτερα εκείνες που θέτουν την υγεία τους  σε κίνδυνο. Εστιάζει στο κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνευματωδών , την χρήση ουσιών και την υιοθέτηση εξαρτητικών συμπεριφορών όπως η ενασχόληση με το διαδίκτυο , τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τον τζόγο. Τα αποτελέσματα αξιοποιούνται στο σχεδιασμό προγραμμάτων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής και σωματικής υγείας των εφήβων.

 Ευχαριστούμε τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας  , τους μαθητές καθώς και τους γονείς τους που συμμετείχαν και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της.


                                                             Η επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης

                                                                                                Βικτώρια Ζιώγα
                                                                                                  Ψυχολόγος