ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΑρΣυ αποφάσισε την εκλογική της κάθοδο στην περιφέρεια με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΑρΣυ αποφάσισε την εκλογική της κάθοδο στην περιφέρεια με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο

.

.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Η ΑρΣυ αποφάσισε την εκλογική της κάθοδο στην περιφέρεια με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο

Η ΑΡιστερή ΣΥμπορευση για την Ανατροπή στην Δ. Μακεδονία (ΑΡ.ΣΥ)  αποφάσισε για την εκλογική της τακτική στη περιφέρεια
 Το Κυριακή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΡ.ΣΥ. Η συνέλευση αυτή αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενων συνελεύσεων αλλά και συσκέψεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες τους τελευταίους δύο μήνες.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ Η συζήτηση αλλά  και οι αποφάσεις της συνέλευσης πάρθηκαν σε μια περίοδο που η λεγόμενη «Αυτοδιοίκηση» έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους .
Τέσσερεις μήνες μετά την ψήφισή του ο «Κλεισθένης Ι» έρχεται να επιφέρει μία σειρά από σημαντικές θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους.
Αποτελώντας συνέχεια, «εκσυγχρονισμό» και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του Κλεισθένη Ι στοχεύουν στο βάθεμα του ρόλου των δήμων και περιφερειών ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους και ως μηχανισμών επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής, της φορομπηξίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο.
Ως ΑΡ.ΣΥ επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντι σε κεντρικό και τοπικό κράτος και τις πολιτικές τους, αναδεικνύοντας τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα τους και το αντιδραστικό πλαίσιο, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της ΕΕ.
Σε αυτή τη κατεύθυνση οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αντιτάξουν τη ταξική αγωνιστική τους ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, να συμβάλλουν σε μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην Δ. Μακεδονία για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμων-Ε.Ε-κεφαλαίου για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής σε όλη την Περιοχή.
Στις τοπικές εκλογές του Μαΐου πρέπει να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο το δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζονται από (Καρυπίδη ΣΥΡΙΖΑ)-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝ.ΑΛ και οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» παραμάγαζα διαφόρων συμφερόντων. Καμιά ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ενάντια στους εθνικισμούς που διογκώνονται και στην Περιοχή μας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Το δικό μας ΟΧΙ στην συμφωνία  είναι  από την σκοπιά  της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού του δικαιώματος των λαών, και του γειτονικού μας λαού,  στον αυτοπροσδιορισμό, για να μην αποφασίζουν για αυτούς οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς.  Για αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το όχι  των εθνικιστών – πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»  που είναι  ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.
Ως ΑΡιστερή ΣΥμπορευση για την Ανατροπή και οι ανεξάρτητοι Αγωνιστές που στηρίζουμε την ΑΡΣΥ, προτάσσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Δίνουμε τη μάχη με μια πρόταση αντικαπιταλιστικής πολιτικής συνεργασίας στην περιφέρεια και φιλοδοξούμε και στους δήμους με το πολιτικό περιεχόμενο-πρόγραμμα που αποφασίστηκε στις συνελεύσεις μας και καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συμπορευθεί μαζί μας.
Σε αυτή την εκλογική μάχη στην περιφέρεια επικεφαλής της ΑΡ.ΣΥ- για τον νόμο - αποφασίσαμε να είναι ο σ. Πράσσος Στέφανος και ξεκινάμε τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δ. Μακεδονίας.
Στη συνέλευση εκλέχθηκε νέα γραμματεία της ΑΡ.Σ.Υ.
η γενική συνέλευση της ΑΡ.ΣΥ 20-1- 2018