ΦΛΩΡΙΝΑ Ο δήμαρχος Αμυνταίου για τη φιλοξενία προσφύγων στον Άγιο Παντελεήμονα (video) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο δήμαρχος Αμυνταίου για τη φιλοξενία προσφύγων στον Άγιο Παντελεήμονα (video)

.

.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο δήμαρχος Αμυνταίου για τη φιλοξενία προσφύγων στον Άγιο Παντελεήμονα (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για δημαρχος αμυνταιουΠαρά τις όποιες επιφυλάξεις εκφράστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο στον Άγιο Παντελεήμονα, «τελικά, πρυτάνευσε η λογική της ανθρώπινης στάσης απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν διωχθεί από τη χώρα τους και περνάνε δύσκολες στιγμές» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως μόλις την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκε από τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι έχει κατατεθεί αίτημα από ξενοδοχείο της περιοχής του δήμου και έχει επιλεγεί η εγκατάσταση 100 περίπου προσφύγων μεταναστών.

«Συγκαλέσαμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όχι για να εκφράσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας ή να διαφωνήσουμε, αλλά για να ενημερωθούμε. Να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και από ‘κει και πέρα να αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις μας και οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε.

Αναπτύχθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις, διατυπώθηκαν απόψεις για τα ζητήματα της υγείας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

«Τελικά, πρυτάνευσε η λογική της ανθρώπινης στάσης απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν διωχθεί από τη χώρα τους και περνάνε δύσκολες στιγμές. Αποφασίσαμε να τους υποδεχτούμε και όλοι μαζί, το Κέντρο Υγείας, η Αστυνομία, οι φορείς και οι σύλλογοι να επιλύσουμε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ, η οποία θα είναι τουλάχιστον πεντάμηνη» κατέληξε.