ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας στο Σύνταγμα για τα 137α ελευθέρια Θεσσαλίας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας στο Σύνταγμα για τα 137α ελευθέρια Θεσσαλίας

.

.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας στο Σύνταγμα για τα 137α ελευθέρια Θεσσαλίας

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης για τα «137 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλίας»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα. Κατόπιν με άγημα, το οποίο συνόδευε η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και πρώτο σύλλογο το Σύλλογο Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας, κατευθύνθηκε στο Μνημείο «Αγνώστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Οικονόμου Αγαθή επί τιμής κατέθεσε στεφάνι όπως και ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Μουζακίου. Ακολούθησαν παραδοσιακοί Θεσσαλικοί χοροί μπροστά στο Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» και παράθεση γεύματος.

Άρωμα Θεσσαλίας, Άρωμα Ελλάδας πλημμύρησε την Βουλή των Ελλήνων με παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς από το Σύλλογο Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας και άλλους τρεις Θεσσαλικούς Συλλόγους.

Τα μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας πλημμυρισμένα με αισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας, έδωσαν ένα δυναμικό παρών σε αυτή την εκδήλωση για τα 137α Ελευθέρια της Θεσσαλίας. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν Σύλλογο να εμφανιστεί στο Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη», στη Βουλή των Ελλήνων, στο σύμβολο του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και συγχαίρουμε θερμά το ΔΣ της Πανθεσσαλικής Στέγης και τον πρόεδρό του κ. Στέφανο Κούτρα για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης συγχαίρουμε τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου μας, το χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Κλεισιάρη καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την εξαίρετη εμφάνισή τους.Για το Δ.Σ.