ΦΛΩΡΙΝΑ Διασυνδέθηκαν οι αγωγοί TANAP και TAP στα ελληνοτουρκικά σύνορα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Διασυνδέθηκαν οι αγωγοί TANAP και TAP στα ελληνοτουρκικά σύνορα

.

.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Διασυνδέθηκαν οι αγωγοί TANAP και TAP στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP (Trans Anatolian Natural Gas Pipeline) και ο Διαδριατικός Αγωγός (TAP) διασυνδέθηκαν στον ποταμό Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η κατασκευάστρια εταιρεία του TANAP.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΟ TANAP, μήκους 1.850 χιλιομέτρων, αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και έχει σχεδιαστεί να παραδίδει αέριο από το αζέρικο πεδίο Shah Deniz 2 στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη μέσω του TAP. Οι πρώτες ποσότητες αερίου προς την Τουρκία μέσω του TANAP παραδόθηκαν την 1η Ιουλίου 2018.

Ο αγωγός TANAP, δυναμικότητας 16 δισ. κυβικών μέτρων, θα διοχετεύει 6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία ετησίως, ενώ τα υπόλοιπα 10 δισ. κυβικά μέτρα προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του μήκους 878 χιλιομέτρων αγωγού TAP.

Οι δύο αγωγοί συνδέθηκαν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων του έργου.

Ο TAP θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα για να φτάσει στην Ιταλία. Ο αγωγός αναμένεται να είναι έτοιμος να παραδώσει τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές έως τα μέσα του 2020.

ΠΗΓΗ