ΦΛΩΡΙΝΑ «Βυθίσατε Μπαρμπαρός και Πορθητή» ζήτησε βουλευτής της ΝΔ από τον Τσίπρα - Αποσύρθηκε αμέσως η ερώτηση - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Βυθίσατε Μπαρμπαρός και Πορθητή» ζήτησε βουλευτής της ΝΔ από τον Τσίπρα - Αποσύρθηκε αμέσως η ερώτηση

.

.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

«Βυθίσατε Μπαρμπαρός και Πορθητή» ζήτησε βουλευτής της ΝΔ από τον Τσίπρα - Αποσύρθηκε αμέσως η ερώτηση

4397913Το προεδρείο της ΚΟ της ΝΔ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ερώτησης του βουλευτή Φλώρινας  Γιάννη Αντωνιάδη , ο οποίος καταλογίζει ευθύνες στη στάση της κυβέρνησης για τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας
Αρον - αρον απεσύρθη η ομολογουμένως άστοχη ερωτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιαδη με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργο να βυθίσει τα τουρκικά πλοία  «Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» σε περίπτωση που επιχειρήσουν έρευνες - γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ενημέρωση από τον βουλευτή της για το περιεχόμενο της ερωτησης και όταν το πληροφορήθηκε ζήτησε απο τον κ Αντωνιάδη να την αποσύρει όπως και έπραξε.

Να σημειωθεί οτι ο βουλευτής Φλώρινας με την ΝΔ καλούσε τον κ Τσιπρα να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία πως τα πλοία «Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» θα βυθιστούν εάν επιχειρήσουν έρευνα - γεώτρηση εντος της ελληνικής ΑΟΖ.

Ο βουλευτής υποστηριζε πως ευθύνες για τις «παράλογες αξίωσεις» της γειτονικής χώρας έχει και η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανελ «η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας».

Ο ίδιος αναφέρε στην ερωτηση που τελικά απεσύρθη πως η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ και ζητούσε απο το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να σταματήσει «την επικίνδυνη σιωπή για τα ελληνικά συμφέροντα».


«Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός».

Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες» αναφέρε ο κ Αντωνιαδης και ρωτούσε «Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;»


ΠΗΓΗ