ΦΛΩΡΙΝΑ Ισοπεδώθηκαν από τη ΔΕΗ απαλλοτριωμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Τ.Κ. Ροδώνα… Αντιδρούν οι αγρότες! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ισοπεδώθηκαν από τη ΔΕΗ απαλλοτριωμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Τ.Κ. Ροδώνα… Αντιδρούν οι αγρότες!

.

.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Ισοπεδώθηκαν από τη ΔΕΗ απαλλοτριωμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Τ.Κ. Ροδώνα… Αντιδρούν οι αγρότες!

Το Σάββατο 10/11 μηχανήματα της ΔΕΗ εισήλθαν σε αγροτεμάχια της κτηματικής περιοχής Ροδώνα του Δήμου Αμυνταίου και ισοπέδωσαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπως αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό και μάλιστα άνευ ειδοποίησης, όπως υπογράμμισε ο αγρότης Ακριτίδης Ιωάννης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Σημειώνεται δε ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν και αποζημιώθηκαν το 1978, με σκοπό εξόρυξη λιγνίτη, ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Ακριτίδη δικαστική απόφαση, επιτρέπει στους πρώην κάτοχους των εν λόγω εκτάσεων την καλλιέργεια τους, ωσότου η ΔΕΗ προβεί στην αξιοποίηση των ακινήτων.

Επιπλέον ο κύριος Ακριτίδης επισήμανε ότι μέχρι το 2013, η ΔΕΗ μίσθωνε τα αγροτεμάχια σε ακτήμονες, πράξη η οποία κρίθηκε παράνομη, κατόπιν δικαστικής απόφασης, που εκδόθηκε κατά το ίδιο έτος.

Οι παραγωγοί-κάτοικοί της Τοπικής Κοινότητας, εξέφρασαν την απορία και την αγανάκτηση τους, για την πρακτική που ακολούθησε η ΔΕΗ, με την οποία όπως σημείωσαν ουδέποτε υπήρξαν ως τώρα προβλήματα στις σχέσεις τους, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στον οικισμό, όσο και στις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, από την δραστηριότητα της.

Μάλιστα ο κ. Ακριτίδης, όπως ανέφερε, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας κύριο Θεόδωρου Καρυπίδη για τον ζήτημα αυτό, ο οποίος, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τους αρμόδιους της ΔΕΗ, τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική εντολή,

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται, τον λόγο για τον οποίο τα μηχανήματα της ΔΕΗ ισοπέδωσαν τα σπαρτά, από τη στιγμή που δεν προχωρούν οι εξορυκτικές δραστηριότητες, που ήταν και η αιτία της απαλλοτρίωσης (ενέργεια με κοινωφελή σκοπό) και ενώ επίκειται το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα στις αρχές του νέου έτους, εξέλιξη που τους οδηγεί σε υποψίες, αναφορικά με τις προθέσεις των εν λόγω ενεργειών, αντίστοιχες των οποίων δεν παρατηρούνται σε άλλες απαλλοτριωθείσες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ακριτίδης όπως διευκρίνισε μετέβη στη διεύθυνση δασών, όπου συμπλήρωσε υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105, την οποία και απέστειλε στην εισαγγελία Φλώρινας για περαιτέρω διερεύνηση.

Στον αντίποδα πληροφορίες που προέρχονται από τον χώρο της ΔΕΗ, υποστηρίζουν ότι στα όρια των απαλλοτριωμένων εκτάσεων για λόγους ασφαλείας απαγορεύει την είσοδο τρίτων χωρίς την έγκριση της. Επίσης για τις εκτάσεις που καταπατήθηκαν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες.Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχαρίδης