ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ Γινάτι o σοφός της λίμνης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ Γινάτι o σοφός της λίμνης

.

.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ Γινάτι o σοφός της λίμνης

Το Βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ του Μορφωτικού Τμήματος του Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, στο καφέ ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ (Κων/νου Καραμανλή 66, Φλώρινα).
Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Ο Ζώτος και η Χαβαή, με την πολυκύμαντη ερωτική τους σχέση, ένας αινιγματικός βαρκάρης, μια γυναίκα-αράχνη, που γυρεύει δωμάτιο για μια νύχτα κι έναν άντρα για μια ζωή, ο σατανικός κο- μπογιαννίτης γιατρός Μαργαζής και ο τυχοδιώκτης παπα-Λέρας, ο οποίος παινεύεται ότι εκδύει τις γυναίκες από τα αμαρτήματα κι από τα εσώρουχα, μπλέκονται στο γαϊτανάκι που υψώνει ως μιαρή ή ευ¬λογημένη έκρηξη το γινάτι με αφορμή έναν φόνο, μια αυτοκτονία, τον φόβο της αντεκδίκησης, την καταφρόνια της κοινωνίας, τον πλούτο, τη φτώχεια, τη ζήλια, τον πόθο, κάποια ανομολόγητα εγκλήματα, την εθνική ταυτότητα και τον διάβολο ή τον άγγελο που κρύβει καθένας μέσα του. Και κυλά η ζωή τους πότε σαν αγριεμένο ποτάμι και πότε σαν γλυκασμός της άνοιξης.
καλπουζοϊ;
ϊιναιι
Πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλι¬κής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917' της πρώτης απόπειρας δημιουρ¬γίας Βλάχικου Πριγκιπάτου στην Πίνδο' της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά' της εκστρατείας στη Μικρά Ασία' της προσφυγιάς Μικρασια- τών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών' του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Συνάμα ακολουθούν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλ¬βανών και Σαρακατσάνων, και γενικότερα την ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου. Στην ίδια πατρίδα συνυπάρχουν ή συγκρούο¬νται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα• σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανα- κατοίνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες• κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας.