ΦΛΩΡΙΝΑ Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας εγκαινίασε την έκθεση με θέμα «Οι Παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας».-Βίντεο, φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας εγκαινίασε την έκθεση με θέμα «Οι Παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας».-Βίντεο, φώτο

.

.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας εγκαινίασε την έκθεση με θέμα «Οι Παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας».-Βίντεο, φώτο

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας εγκαινίασε, χθες Σάββατο 20  Οκτωβρίου 2018  στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την έκθεση με θέμα «Οι Παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας».

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


 Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Χριστίνα Γκόλνα, "πρέπει να κρατάμε την παράδοση μας με τα σωστά μοτίβα, με τα σωστά στοιχεία. Γιατί τώρα τελευταία γίνεται μία μίξη στοιχείων και χάνεται η παράδοση".

Οι φορεσιές της έκθεσης προέρχονται από Αγία Παρασκευή, Εθνικό, Πρώτη, Παρόρι, Πολυπλάτανο, Άλωνα, Ανταρτικό, Δροσοπηγή, Λέχοβο, Φλάμπουρο, Σκοπιά, Αμμοχώρι, Αρμενοχώρι, Μεσονήσι, Νεοχωράκι, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή κ.ά., ενώ παρουσιάζεται η αυθεντική φορεσιά του Πόντου και η φορεσιά της Μικράς Ασίας από την περιοχή της Κιουτάχειας.

Επόμενος στόχος είναι η φωτογράφιση των φορεσιών και η έκδοση σχετικού λευκώματος.

Την έκθεση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας Ανδρέας Τσώκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και η επίτιμη διευθύντρια του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης Νέλλη Μελίδου.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Φλώρινας και το δήμο Φλώρινας και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Θα λειτουργεί 5-8 κάθε απόγευμα, ενώ τα πρωινά θα είναι ανοιχτή για τα σχολεία κατόπιν ραντεβού.