ΦΛΩΡΙΝΑ «Οι δικοί μας ήρωες»: Εγκαίνια της έκθεσης πτυχιακής εργασίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα-ΦΩΤΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Οι δικοί μας ήρωες»: Εγκαίνια της έκθεσης πτυχιακής εργασίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα-ΦΩΤΟ

.

.

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

«Οι δικοί μας ήρωες»: Εγκαίνια της έκθεσης πτυχιακής εργασίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα-ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, τα εγκαίνια της έκθεσης της πτυχιακής εργασίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον τίτλο «Οι δικοί μας ήρωες», στην αίθουσα της πινακοθήκης του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


 

Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια, «σε αυτούς του καιρούς της εγχώριας κρίσης και σύγχυσης που επικρατεί, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη και η τέχνη. Αυτή η κρίση έχει σαν αποτέλεσμα την αναζήτηση απαντήσεων και λύσεων σε μια λιγότερο συμβατική τέχνη, με τάση προς αφηρημένες και μη εξορθολογιστικές προσεγγίσεις.
Εγώ αντίθετα, αναζητώ την καλλιτεχνική μου έκφραση στο κλασικό. Από μικρό παιδί, οι εικόνες που έχω από την ερασιτεχνική ενασχόληση του πατέρα μου με τη ζωγραφική ήταν τοπία, πορτρέτα οικογενειακά και μη, με μια καθαρή γραμμή και με μια ιδιαιτερότητα εντελώς δική του, με μια προσέγγιση όμως πάντοτε κλασική. Οι πίνακες αυτοί έχουν όλοι ένα χαρακτηριστικό, κάθε φορά που τους βλέπεις είναι σαν να έγιναν τώρα. Και ανασύρουν πάντα μνήμες και ευχάριστα συναισθήματα άσχετα με το θέμα τους, μόνο με την τεχνική τους. Για μένα αποτέλεσαν και αποτελούν μνημεία τέχνης.

Αυτό το πρώτο ερέθισμα που είχα από τον πατέρα μου, ήταν καθοριστικό για την επιλογή μου να ασχοληθώ με την τέχνη. Όταν εισήλθα στην Σχολή Καλών Τεχνών, χωρίς καμία άλλη επιρροή, εντελώς παρορμητικά πιστεύω, το καλλιτεχνικό μου «είναι» στράφηκε σε έναν μόνο τομέα, την γλυπτική. Σε μια ιδιαίτερη στιγμή συνειδητοποίησα και ταυτόχρονα επέλεξα η γλυπτική να είναι ο στόχος μου και το μότο μου. Και φυσικά η κλασική γλυπτική, οι καθαροί όγκοι, το καθαρό αποτέλεσμα, κατανοητό και ταυτόχρονα μεγαλοπρεπές και μνημειώδες, εικονιστικό όπως η ρωμαϊκή γλυπτική, που επέδειξε μεγάλη πρωτοτυπία στην εικονιστική προτομή και το ανάγλυφο. Η ρωμαϊκή προτομή εισάγει στην τέχνη την ομοιότητα του πρότυπου και όχι την εξιδανικευμένη απεικόνισή του».

Την έκθεση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Θεωνάς, η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Φλώρινας Νικόλαος Κακιούσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.Ώρες λειτουργίας: 9:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00

.