ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΚΝΕ Φλώρινας για τις καταλήψεις στα σχολεία - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Η ΚΝΕ Φλώρινας για τις καταλήψεις στα σχολεία

.

.

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

Η ΚΝΕ Φλώρινας για τις καταλήψεις στα σχολεία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΝΕΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η Τομεακή Οργάνωση Φλώρινας της ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών της Φλώρινας που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στα περισσότερα Γυμνάσια, Λύκεια και στο ΕΠΑΛ της Φλώρινας.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Τα αιτήματα των μαθητών για το νομοσχέδιο που σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση είναι απολύτως δίκαια.
Όπως και τα υπόλοιπα αιτήματα για υλικοτεχνική υποδομή και μέτρα πυρασφάλειας. Είναι αίτημα απολύτως ρεαλιστικό στο 2018 το να υπάρχει αντιπυρική προστασία και σχέδιο εκκένωσης του κτηρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!
Επίσης, το σοβαρό ζήτημα των βιβλίων ειδικότητας και των καθηγητών που λείπουν από το ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές δεν τσιμπάνε στα περί κανονικότητας που διαφημίζει ο κύριος Γαβρόγλου και το Υπουργείο Παιδείας. Βιώνουν καθημερινά τα περί “κανονικότητας” στο σχολείο, αλλά και στην οικογένειά τους που προσπαθεί με χίλιες στερήσεις να δίνει ένα σημαντικό ποσοστό από τον οικογενειακό κορβανά για τα φροντιστήρια στα οποία ωθεί τους μαθητές το σημερινό σχολείο. Οι μαθητές δεν τρώνε κουτόχορτο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου.
 Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα, το κέρδισαν με αγώνες των ίδιων, με ζωντανά 5 μελή και 15 μελή – που είναι τα κύτταρα της σχολικής κοινότητας.
Γι’ αυτό καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους μαθητές να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα και να συμμετάσχουν σε αυτόν, γιατί τότε γίνεται πιο αποτελεσματικός και φέρει καρπούς. Σε αυτόν τον αγώνα οι μαθητές δεν είναι μόνοι! Έχουν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα που κινητοποιούνται στις δικές τους σχολικές κοινότητες, τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, φοιτητές και τους γονείς τους. Το σύνθημα “Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”, το έχουν κάνει βίωμά τους οι μαθητές που τους αναγκάζουν στην ημιμάθεια και στην εξαντλητική παπαγαλία για να ανταποκριθούν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Καλούμε σε μαθητικό συντονισμό με τα υπόλοιπα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη και με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους και σε συνέχιση -και με άλλες μορφές- του δίκαιου αγώνα. Να πάρουν το μήνυμα τους οι παραλήπτες του υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές θα παλεύουν μέχρι να φτιάξουν ένα σχολείο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων! Να διεξαχθούν οι μαθητικές εκλογές για τα 5 μελή και 15 μελή αγωνιστικά μέσα στην κατάληψη!

ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ