ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων στα Τρίκαλα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων στα Τρίκαλα

.

.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων στα Τρίκαλα

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν Φλώρινας πήρε μέρος στο  5ο Αντάμωμα των Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών -Καραγκούνηδων στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Χίλιοι Πεντακόσιοι χορευτές  χόρεψαν παραδοσιακούς καραγκούνικους καμπίσιους χορούς, με τα παραδοσιακά Θεσσαλικά τραγούδια να ηχούν σε όλη την έκταση. Όλος ο χώρος κατακλείστηκε με πλήθος παραδοσιακών φορεσιών, με επικρατέστερη τη χρυσοποίκιλτη  Καραγκούνικη Φορεσιά.

Με αφορμή τη συμμετοχή του χορευτικού του συλλόγου στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων,  ο σύλλογος  διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στα Μετέωρα το αριστούργημα της Φύσης και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, στο Χαμάμ του Οσμάν Σαχ του 16ου αιώνα και στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Ήταν μια ωραία απόδραση στα όμορφα Τρίκαλα. Ευχαριστούμε πολύ τους Φίλους καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας για την αγάπη και τη συμμετοχή τους, επίσης θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές μας για την εξαιρετική εμφάνιση τους, στο χοροδιδάσκαλο μας κ. Χρήστο Κλεισιάρη, καθώς και στους διοργανωτές του  Ανταμώματος.