ΦΛΩΡΙΝΑ Η εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Η εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

.

.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Η εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που δυστυχώς δεν έτυχε της αναμενόμενης αποδοχής από εκπαιδευτικούς και γονείς, διοργάνωσε το 1° δημοτικό σχολείο Φλώρινας και ο δήμος Φλώρινας με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ Η κα Ραπτή σημείωσε μεταξύ άλλων πως στην Ελλάδα το ποσοστό των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης φτάνει στο 16%, ενώ στην Ευρώπη στο 20%. Υπογράμμισε δε πως πολλά παιδιά ζουν μέσα στο φόβο, στην ενοχή και στη σιωπή και αρνούνται να μιλήσουν. Η κα Ράπτη παρουσίασε αναλυτικά τα εργαλεία της καμπάνιας και επιχείρησε να διδάξει γονείς και εκπαιδευτικούς τους απλούς βασικούς γονείς που μπορούν να επικοινωνήσουν στα παιδιά τους για να είναι ασφαλή. Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Μίσκας, ενώ χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας. Παράλληλα, λειτούργησε και έκθεση με έργα και εργασίες των μαθητών του σχολείου με θέμα την «παιδική κακοποίηση».