ΦΛΩΡΙΝΑ Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2018: «Τοπία συμβίωσης: ο Αρχαιολογικός χώρος και η λίμνη Πετρών» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2018: «Τοπία συμβίωσης: ο Αρχαιολογικός χώρος και η λίμνη Πετρών»

.

.

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2018: «Τοπία συμβίωσης: ο Αρχαιολογικός χώρος και η λίμνη Πετρών»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η ΕΦ.Α Φλώρινας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας, διοργανώνουν στις 7  και στις 8 Ιουνίου 2018 στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών Αμυνταίου δράση με θέμα «Τοπία συμβίωσης: ο Αρχαιολογικός χώρος και η λίμνη Πετρών».

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΗ δράση περιλαμβάνει  θεματική ξενάγηση-περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών Αμυνταίου από την δρ. αρχαιολογίας- μουσειολόγο της Εφ.Α Φλώρινας ΕλπινίκηΝαούμ,στη συνέχεια πεζοπορία στη λίμνη Πετρών και ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας.Το μοναδικό τοπίο των Πετρών Αμυνταίου αποτελεί ιστορικά μια σύνθεση φυσικών και πολιτιστικών μορφών και διαδικασιών.Μέσα από τη δράση επιδιώκεται  η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης τους και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ώρα εκδήλωσης: 10 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Πετρών
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/όνομα:23850/28206,Ναούμ Ελπινίκη δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος.

«Πρέσπα : Μύθος – Μίτος»
Στη Βυζαντινή Συλλογή Αγίου Γερμανού στις Πρέσπες, στις 7 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, με θέμα «Πρέσπα : Μύθος – Μίτος». Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν με τη συνοδεία του υπεύθυνου αρχαιολόγου της Εφ.Α. Φλώρινας  Ανδρέα Τσώκα τα μνημεία του Αγίου Γερμανού και του Αγίου Αθανασίου και θα καταλήξουν στη Βυζαντινή Συλλογή στην ίδια κοινότητα. Θα παρακολουθήσουν ψηφιακή προβολή στην οποία θα παρουσιαστούν τα μνημεία της περιοχής με χρονική ακολουθία, με αναφορές σε ιστορικές πληροφορίες και με προβολή της διαχρονικής ανθρώπινης παρέμβασης στο λιμναίο περιβάλλον, η οποία υπήρξε αμφίδρομα καθοριστική. Με την ολοκλήρωση της προβολής, θα ακολουθήσει η περιήγηση στις αίθουσες της Συλλογής.

Ημερομηνία εκδήλωσης: 7 Ιουνίου 2018
Ώρα εκδήλωσης: 11π.μ.
Σημείο συνάντησης: Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/όνομα: 23850 28206, Ανδρέας Τσώκας