ΦΛΩΡΙΝΑ Μία ακόμα σημαντική και ξεχωριστή πανελλήνια διάκριση ήρθε για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και την εκπαιδευτικό Κική Αμαραντίδου. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Μία ακόμα σημαντική και ξεχωριστή πανελλήνια διάκριση ήρθε για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και την εκπαιδευτικό Κική Αμαραντίδου.

.

.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Μία ακόμα σημαντική και ξεχωριστή πανελλήνια διάκριση ήρθε για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και την εκπαιδευτικό Κική Αμαραντίδου.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός και οι μαθητές της κατέκτησαν το 1ο βραβείο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, στην κατηγορία "Μαθητικά Ντοκιμαντέρ Α' βάθμιας Εκπαίδευσης", με το ντοκιμαντέρ "Μεβλίτ".
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» με θέμα «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: Αφηγήσεις (μαρτυρίες) από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία».


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Ο διαγωνισμός αφορούσε α) τους μαθητές της Ε ́ και ΣΤ ́τάξης των Δημοτικών Σχολείων, των τριών τάξεων του Γυμνασίου, της Α, Β και Γ ́ Γενικού και Εσπερινού Λυκείου και ΕΠΑΛ, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και σχολείων της Ομογένειας, β) τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.
Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού ήταν η Σύγχρονη Ιστορία και ειδικότερα:
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Δημοτικού: οι προφορικές και γραπτές αφηγήσεις κυρίως από την οικογενειακή, τοπική ιστορία.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γυμνασίου: οι προφορικές και γραπτές αφηγήσεις από την οικογενειακή, τοπική ιστορία αλλά και την σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία
ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: οι προφορικές και γραπτές αφηγήσεις από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, συνοδευόμενες από πρόταση διδακτικής αξιοποίησης στο πλαίσιο της σχολικής διδασκαλίας.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.