ΦΛΩΡΙΝΑ Η θεατρική παράσταση «Καθρέφτες» στη Φλώρινα το Σαββατοκύριακο για 2 παραστάσεις - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Η θεατρική παράσταση «Καθρέφτες» στη Φλώρινα το Σαββατοκύριακο για 2 παραστάσεις

.

.

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Η θεατρική παράσταση «Καθρέφτες» στη Φλώρινα το Σαββατοκύριακο για 2 παραστάσεις

Η Compass Διαφημιστική σε συνεργασία με τoν μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο  ΟmΑ, με την υποστήριξη του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας διοργανώνει την  θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards, παραγωγή Compass & ΟΜΑ.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 21:00 & Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στις 20:00

στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αργυροκάστρου 1)

Τιμή εισιτηρίου: 12€Μετά από τέσσερις συνεχόμενες χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων, στην Κ. Μακεδονία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το βραβευμένο θεατρικό έργο της Άντας Τσεσμελή Edwards, ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ λειτουργεί ως εκστρατεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, με αφορμή το έργο αυτό είναι σημαντικός ο αριθμός των γυναικών που πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας, μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η φιλανθρωπική δράση του θεατρικού συλλόγου ΟmA έχει ως σκοπό την κοινωνική προσφορά. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, επιθυμεί να συνεχίσει  να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, μέσω της παρουσίασης θεατρικών έργων που θίγουν διαχρονικά, κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα υποστηρίζουν ενεργά, ευπαθείς ομάδες.Λίγα λόγια για το έργο:

Έρχεται κάποτε η στιγμή, που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως, να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται, με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

Οι Καθρέφτες, είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.

Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν, πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.

Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία, οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια, αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.

Οι Καθρέφτες, φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.


Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή

Μουσική: Αλέξανδρος Βελισάρης

Σκηνογραφία – Κοστούμια:  Αθανάσιος  Κολλαλάς

Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς

Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα –  Δέσποινα Γωνιάδου –  Άντα Τσεσμελή Edwards