ΦΛΩΡΙΝΑ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Φλώρινα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Φλώρινα

.

.

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Φλώρινα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γενοκτονίας των Ελλήνων του ΠόντουΣύμφωνα με το Ν.2193 / 1994 (ΦΕΚ 32 / Α / 94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με το Π. Δ. 99 / 1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Η επέτειος αυτή έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες του Πόντου σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την 20η Μαΐου 2018, ημέρα Κυριακή, και καθορίζονται ως εξής για την πόλη της Φλώρινας:

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (8:00 π.μ.) μέχρι τη δύση του ηλίου.
Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
ώρα 10:30 π.μ.: Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα Φλώρινας όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους.
ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Χρυσάνθου, Μητροπολίτου Τραπεζούντας (Κων/νου Καραμανλή, πρώην Λ. Νίκης, έναντι 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας) όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των σχολείων της πόλης με τις Σημαίες τους.
Ομιλία από τον κ. Κων/νο Σεχίδη. Δ/ντη Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας
Κατάθεση στεφάνων
Σιγή ενός λεπτού
Εθνικός Ύμνος
Τέλος Τελετής