ΦΛΩΡΙΝΑ Μήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Μήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

.

.

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Μήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για σελτσαςΗμέρα μνήμης η 19η Μαΐου για τους 353.000 δολοφονημένους και τους χιλιάδες διωγμένους, από τις πατρογονικές τους εστίες, Έλληνες Ποντίους.

Διατηρούμε την προσφυγική μνήμη μέσα από την  αποτίμηση φόρου τιμής στα θύματα και την αναγνώριση των δραματικών συνεπειών της γενοκτονίας στον Ποντιακό Ελληνισμό. Απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας να πράξει, επιτέλους, το ίδιο.
Ένας κόσμος καλύτερος, δικαιότερος και ειρηνικός μπορεί να υπάρξει μόνο με σεβασμό στις αξίες του ανθρώπου, την αντίσταση της μνήμης ενάντια στη λήθη κάθε είδους τραγωδιών.
Όταν τα διδάγματα της ιστορίας δε λαμβάνονται υπόψη, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να ζει τραγωδίες και αντί της προόδου, να βιώνουμε τη βαρβαρότητα.
Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας