ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στην Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στην Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ

.

.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στην Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αμερικάνικος ΙμπεριαλισμόςΑλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό
Η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Φλώρινας καταγγέλλει και καταδικάζει τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ  ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό. Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την «τρομοκρατία» το δίκαιο αγώνα, την πάλη του λαού της Παλαιστίνης.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα, δεν ξεχνά την κτηνώδη βία του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων, τις δολοφονίες, τις φυλακές  το τείχος, τους εποικισμούς, όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων.
  Η Ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και στους άλλους λαούς της περιοχής στηρίζεται ενεργά από τις επιλογές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής για να εξασφαλίσουν «καλύτερη μοιρασιά της πίτας», στα πλαίσια των σφοδρών ανταγωνισμών τους για τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη Μέση Ανατολή.
 H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, καθώς με τη στάση της “ρίχνει νερό στο μύλο” της ισραηλινής επιθετικότητας αναβαθμίζοντας τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα κρατάει στα συρτάρια την ομόφωνη απόφαση (Δεκέμβρης 2015) της Βουλής και αρνείται να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.  Η  θέση του κ. Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ, ότι ο Αμερικάνος Πρόεδρος δουλεύει  «για το καλό του κόσμου» αποτελεί ύβρη στη μνήμη των  χιλιάδων παιδιών της  Παλαιστίνης  που έχουν σφαγιαστεί από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτή τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη.
                                                                                               16.05.2018