ΦΛΩΡΙΝΑ Η Διαμεσολάβηση στο Γυμνάσιο Βεύης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Διαμεσολάβηση στο Γυμνάσιο Βεύης

.

.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Η Διαμεσολάβηση στο Γυμνάσιο Βεύης

Ημερίδα σχολικής διαμεσολάβησης διοργανώθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου στο Γυμνάσιο Βεύης με τη συμμετοχή 30 μαθητών από την Ομάδα Διαμεσολάβησης του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Η ημερίδα, που είχε σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα σε σχολεία του Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης, ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος Διαμεσολάβησης που πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο Βεύης τα τελευταία 3 χρόνια από την συντονίστρια-εκπαιδευτικό, Άννα Καραντζούλη. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε και η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, κ.Άννα Μπαφίτη στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία για τα προγράμματα Διαμεσολάβησης στα σχολεία Βθμιας εκπαίδευσης του ν.Φλώρινας.

Στη συνέχεια οι ομάδες Διαμεσολάβησης των δυο σχολείων συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας και ενεργοποίησης, βιωματικά εργαστήρια αλλά και προσομοίωση διαμεσολάβησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκε η σημασία της διάχυσης των αποτελεσμάτων της Σχολικής Διαμεσολάβησης και της ενεργούς συμμετοχής των συντονιστριών των Ομάδων Διαμεσολάβησης των δυο σχολείων σε εκδηλώσεις προώθησης των δράσεων των μαθητών τους.