ΦΛΩΡΙΝΑ Σταθάκης: Τον Μάρτιο ο νόμος για τη πώληση των λιγνιτικών - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Σταθάκης: Τον Μάρτιο ο νόμος για τη πώληση των λιγνιτικών

.

.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Σταθάκης: Τον Μάρτιο ο νόμος για τη πώληση των λιγνιτικών

του Κωστή Πλάντζου
Σταθάκης: Τον Μάρτιο ο νόμος για τη πώληση των λιγνιτικώνΤον Μάρτιο θα έρθει στην Βουλή ο νόμος για τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων, προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο νόμος για την απόσχιση μονάδων της ΔΕΗ ετοιμάζεται, "έχει γίνει προεργασία αλλά θέλουμε κανένα εικοσαήμερο ακόμα. Απαιτείται πολή τεχνική δουλειά για τα εργασιακά θέματα, πώς θα γίνει η απόσχιση και για την ίδια τη διαδικασία της ιδιωτικοποιήσης".

Για την ΔΕΠΑ προανήγγειλε ότι τέλη Μαρτίου ολοκληρώνει την εξαγορά του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ Αττικής αλλά "δεν έχουν συμφωνήσει στο τίμημα, υπάρχουν όμως αποτιμήσεις".

Ο υπουργός επιβεβαιώσε ότι έγινε σήμερα συζήτηση και για εναλλακτικά σχέδια και σενάρια της κυβέρνησης όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, προκειμένου να μην χάσει την πλειοψηφία των μετοχών το Δημόσιο.

Επίσης συζητήθηκαν οι αλλαγές στις χρεώσεις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού κόστους. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο για το θέμα αυτό όλη την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ