ΦΛΩΡΙΝΑ Αναβίωση του εθίμου «Τσιριβάρβαρα» στο Αμύνταιο… - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Αναβίωση του εθίμου «Τσιριβάρβαρα» στο Αμύνταιο…

.

.

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Αναβίωση του εθίμου «Τσιριβάρβαρα» στο Αμύνταιο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιριβάρβαρα» στο ΑμύνταιοΤο πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» θα αναβιώσει και φέτος την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμύνταιο.
Από νωρίς το απόγευμα παραδοσιακοί ήχοι θα γεμίσουν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου εισάγοντάς μας στο εορταστικό κλίμα.
  

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρότερες φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές του Αμυνταίου, στις οποίες παρέες μικρών και μεγάλων δίνουν το δικό τους στίγμα.

  Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το άναμμα της πρώτης φωτιάς στις 20:30 μ.μ. στην αλάνα (έναντι Συρίλλα), στο δρόμο προς Φλώρινα, όπου ο Δήμος Αμυνταίου θα προσφέρει τοπικό κρασί, φασολάδα, λουκουμάδες, καθώς και εδέσματα και γλυκά  που θα ετοιμάσουν οι Σύλλογοι του Αμυνταίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακή ορχήστρα.

  Η δεύτερη φωτιά θα ανάψει στην αλάνα, στο «παλιό Αμύνταιο»,  σε ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία και την παράδοση του Αμυνταίου, στις 24:00μ.μ.

  Σας περιμένουμε όλους, για να διασκεδάσουμε τιμώντας παράλληλα την παράδοση.


Από το Γραφείο Δημάρχου