ΦΛΩΡΙΝΑ Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστριών, Εύης Ζυγούρη και Κωνσταντίνας Βιδαλάκη. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστριών, Εύης Ζυγούρη και Κωνσταντίνας Βιδαλάκη.

.

.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστριών, Εύης Ζυγούρη και Κωνσταντίνας Βιδαλάκη.

To Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο Ρεσιτάλ πιάνου των ταλαντούχων πιανιστριών,  Εύης Ζυγούρη  και Κωνσταντίνας Βιδαλάκη.
Το ρεσιτάλ διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης  και το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»,  Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ.,
στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Το πρόγραμμα

Εύη Ζυγούρη

D. Cimarosa Σονάτα σε λα ελάσσονα

J. S. Bach Πρελούδιο και φούγκα σε ντο ελάσσονα, BWV 871 (2ο τεύχος)

F. Chopin Νυκτερινό σε φα ελάσσονα, έργο 55, αρ. 1

C. Debussy Clair de Lune, από τη Suite Bergamasque

Μ. Χατζιδάκις Ιονική Σουίτα, έργο 7

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 4 ετών. Το 2009 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του πτυχίου της αρμονίας με βαθμό ‘άριστα’. Τον Ιούνιο του 2017 απέσπασε το πτυχίο της στο πιάνο με βαθμό άριστα 10 παμψηφεί με καθηγήτρια τη Λέττη Παππά από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και βραβείο για εξαιρετική επίδοση. Παρακολούθησε μαθήματα με τους Μ. Μόκα, Α. Δάννη, Φ. Φιλίποβα, Β. Βαρβαρέσο κ.ά. Εργάστηκε ως βοηθός στο Anatolia College Rainbow Discovery στο τμήμα της μουσικής. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και διεξήγαγε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο UCL Institute of Education στην εκπαιδευτική ψυχολογία.

Κωνσταντίνα Βιδαλάκη
J. Haydn Σονάτα σε σι ελάσσονα, Hob XVI:32 
Allegro moderato
Tempo di Menuetto
Finale. Presto
F. Chopin Νυχτερινό σε ντο ελάσσονα, έργο 48, αρ.1

C. Debussy Estampes
Pagodes
La soirée dans Grenade
Jardins sous la pluie
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών. Από 8 ετών παίρνει μέρος σε σεμινάρια της Β. Ευσταθιάδου και έκτοτε συνεχίζει τακτικά μαθήματα μαζί της στη Γερμανία. Πήρε δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και 1ο  Βραβείο στην τάξη της Θ. Νικολοπούλου από το Ελληνικό Ωδείο. Από το 2015 συνεχίζει τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Αννόβερου, στην τάξη του καθηγητή C. Oakden. Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και φεστιβάλ όπως, ‘In Memoriam Karl-Heinz Kämmerling’, ‘Austrian Arts Sessions’, ‘Klassik in der Altstadt’, ‘International Piano Festival Poros’. Βραβεύτηκε με το 1ο  βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου Χ.Ο.Ν. και οι σπουδές της έχουν υποστηριχθεί μέσω υποτροφιών που έλαβε από το ‘‘Ιδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος’ το Ι.Κ.Υ. καθώς και το Ισπανικό Σωματείο ‘World in Harmony’, στα πλαίσια του διαγωνισμού ‘Βραβεία Τζίνα Μπαχάουερ’. Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία και έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τους J. Ammon, K. M. Engel, I. Petrin, Γ. Ε. Λαζαρίδη.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Βασίλειος Κίτσος