ΦΛΩΡΙΝΑ Πρώτο Θέμα: Ο Πολάκης «έφαγε» τον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πρώτο Θέμα: Ο Πολάκης «έφαγε» τον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας

.

.

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Πρώτο Θέμα: Ο Πολάκης «έφαγε» τον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας

Πρόκειται για τον πρώτο διοικητή νοσοκομείου, διορισμένο από την τωρινή ηγεσία της Αριστοτέλους, που αξιολογήθηκε, κρίθηκε και… απορρίφθηκε για τη θέση του επικεφαλής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΕΣΥ
Την αποπομπή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Νικολάου Κοτοπούλη ανακοίνωσε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες - στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στον χώρο της υγείας, στους νυν αλλά και τους επίδοξους αξιωματούχους του ΕΣΥ.ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Πρόκειται για τον πρώτο διοικητή νοσοκομείου, διορισμένο από την τωρινή ηγεσία της Αριστοτέλους, που αξιολογήθηκε, κρίθηκε και… απορρίφθηκε για τη θέση του επικεφαλής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΕΣΥ.

Ο κ. Κοτοπούλης έχει συμπληρώσει στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας 14 μήνες – μάλιστα τον Μάιο του 2016 που ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή του και ακόμη πιο θερμές ευχές για επιτυχία στο έργο του από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας. Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι «οι επιλογές διοικητών έγιναν για πρώτη φορά χωρίς κομματικά κριτήρια... και η επιλογή του κ. Κοτοπούλη δικαιώνει προφανώς τη διαδικασία όπου ως βασικό κριτήριο πλέον δεν θεωρείται όπως το παρελθόν η κομματική ιδιότητα, αλλά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα».

Η πρώτη αποτίμηση του έργου των διοικητών, περίπου έναν χρόνο μετά τον διορισμό τους, έγινε στις αρχές Ιουλίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης από το γραφείο του οποίου ανακοινώθηκε η αποπομπή του κ. Κοτοπούλη, διαπίστωσε «σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο Φλώρινας, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας».

Απόφοιτος Πολυτεχνείου ο κ. Κοτοπούλης, και με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, δεν κατάφερε ωστόσο να ασκήσει διοίκηση κατά τρόπο τουλάχιστον που να βρίσκει σύμφωνη και την ηγεσία της Αριστοτέλους. Επιπλέον, δεν κατάφερε να πείσει τους πολιτικούς προϊσταμένους του για όσα έκανε ή δεν έκανε στο νοσοκομείο, και οι εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς.

Το νοσοκομείο Φλώρινας βρισκόταν συχνά πυκνά στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες. Άλλωστε οι ελλείψεις προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί όπως είναι η γραμμή που υπαγορεύει η Αριστοτέλους. Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας μεμονωμένων κλινικών του νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών ήταν ένα θέμα μείζον για την τοπική κοινωνία και επανερχόταν συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Μόλις στις 11 Ιουλίου και μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το νοσοκομείο Φλώρινας εξέπεμπε SOS με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να σηκώνει  ψηλά τη σημαία των κινητοποιήσεων.

Ο διοικητής υποστηρίζει ότι έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη στελέχωση του νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς και την ομαλοποίηση της λειτουργίας των κλινικών. Θεώρησε πχ σημαντικό ότι εξασφαλίστηκε πνευμονολόγος και θα λειτουργήσει το Πνευμονολογικό Ιατρείο. Την ίδια ώρα, όμως, ανακοίνωνε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια πως αναστέλλονται τα χειρουργεία από 18 έως και 31 Ιουλίου.
Για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν προδιαγεγραμμένη η απομάκρυνσή του πριν από την περίφημη αξιολόγηση των διοικητών στις αρχές Ιουλίου. Πιθανότατα και για τον ίδιο τον κ. Κοτοπούλη, καθώς ήταν ο μοναδικός διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 12 Ιουλίου στην Κοζάνη όπου συμμετείχε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας…


http://www.protothema.gr/greece/article/698921/o-polakis-efage-ton-dioikiti-tou-nosokomeiou-florinas/