ΦΛΩΡΙΝΑ Οι Χειριστές συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Οι Χειριστές συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν

.

.

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Οι Χειριστές συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν

Οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες ανατροπές στην οικονομία τα τελευταία χρόνια έχουν ως επακόλουθο τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, την εντονότερη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών και των όρων απασχόλησης, καθώς επίσης και την ανεπαρκή λειτουργία του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης.
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Το δυσμενές και αόριστο τοπίο που έχουν προκαλέσει τα παραπάνω έχουν καταστήσει άμεση την ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.
 Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., η Ομοσπονδία Χειριστών, Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώσαν στη Φλώρινα, την 2η Απριλίου 2017 Εκδήλωση με θέμα «Ζητήματα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης». Ειδικότερα, έγινε ανάλυση:
Α) Οι βασικές αλλαγές στο Ατομικό Εργατικό Δίκαιο & το ισχύον Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
Β) Οι όροι ασφαλείας σε εργασία με ανυψωτικά μηχανήματα και
Γ) Οι βασικές μεταρρυθμίσεις του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μετά τον Ν.4387/2016
Τα ανωτέρω θέματα θα παρουσιαστούν από επιστημονικούς συνεργάτες – νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Η ημερίδα άνοιξε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του Σωματείου Χειριστών Φλώρινας Λάζαρου Δούμτση, του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Κωνσταντίνου Σιάκου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανοδηγών και γεωτρυπανιστών Ελλάδος Νίκου Ηλιόπουλου.