ΦΛΩΡΙΝΑ Οι Χειριστές συζητάμε επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Οι Χειριστές συζητάμε επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν

.

.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Οι Χειριστές συζητάμε επίκαιρα ζητήματα που μας απασχολούν

Οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες ανατροπές στην οικονομία τα τελευταία χρόνια έχουν ως επακόλουθο τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, την εντονότερη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών και των όρων απασχόλησης, καθώς επίσης και την ανεπαρκή λειτουργία του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΤο δυσμενές και αόριστο τοπίο που έχουν προκαλέσει τα παραπάνω έχουν καταστήσει άμεση την ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.
 Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., η Ομοσπονδία Χειριστών, Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στη Φλώρινα, την 2η Απριλίου 2017 Εκδήλωση με θέμα «Ζητήματα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης». Ειδικότερα, θα αναλυθούν:
Α) Οι βασικές αλλαγές στο Ατομικό Εργατικό Δίκαιο & το ισχύον Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
Β) Οι όροι ασφαλείας σε εργασία με ανυψωτικά μηχανήματα και
Γ) Οι βασικές μεταρρυθμίσεις του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μετά τον Ν.4387/2016
Τα ανωτέρω θέματα θα παρουσιαστούν από επιστημονικούς συνεργάτες – νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2η Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας (Ηπείρου 26).


ΦΛΩΡΙΝΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ