ΦΛΩΡΙΝΑ Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε στην Πρέσπα Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας-βίντεο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε στην Πρέσπα Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας-βίντεο

.

.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε στην Πρέσπα Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας-βίντεο

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε στην Πρέσπα Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας το Σάββατο 22/10/2016 με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών, του φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και των συλλόγων Μανιταρόφιλων Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.


Το σεμινάριο περιλάμβανε

-          Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών. Το ραντεβού ήταν στις 10:30 το πρωί στο ύψωμα Περβάλι στην είσοδο του εθνικού πάρκου (στο σημείο θέας).

-          Ταυτοποίηση Μανιταριών από τους έμπειρους μανιταρόφιλους που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

-          Μεσημεριανό με μανιταροφασουλάδα και μανιταρόσουπα που ετοίμασε ο Σταύρος Ζωγράφος στον κήπο του θεματικού κέντρου Πύλης.

-          Διάλεξη και συζήτηση για τον εντοπισμό, την αναγνώριση, το μαγείρεμα και την συντήρηση των μανιταριών του τόπου μας με τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Δ. Μακεδονίας Λάκη Τσαμπάζη και τον Δάσκαλο Σταύρο Ζωγράφο.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο συνεταιρισμός φασολοπαραγωγών Πελεκάνος που προσφέρει τα φασόλια, η ταβέρνα «Πρέσπειον» στον Αγ. Γερμανό που συνεισφέρει στο μαγείρεμα και βεβαίως ο εισηγητής Σταύρος Ζωγράφος