ΦΛΩΡΙΝΑ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

.

.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (15-23 Οκτωβρίου 2016), η οποία προωθεί τη δημιουργικότητα μέσου του προγραμματισμού και είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές.Βασική ιδέα της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές, είναι να κάνει τον προγραμματισμό υπολογιστών πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, στους ενήλικες, αλλά και στους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρουν σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.
Φέτος, η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου 2016 στην παραμεθόρια περιοχή των Πρεσπών και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού με τη συμμετοχή μαθητών από την Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού και στο Γυμνάσιο Λαιμού με τη συμμετοχή μαθητών από την Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με μαθητές και συναδέλφους από κοντινά στον αστικό ιστό της Φλώρινας σχολεία. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν δυναμικό οπτικό προγραμματισμό σε διαδικτυακό περιβάλλον, καθώς και προσομοίωση προγραμματισμού εντός της τάξης. Για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση έτυχε πολύ θετικής υποδοχής και ενθουσιασμού από τους μαθητές, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με παιγνιώδη τρόπο τις βασικές αρχές του προγραμματισμού σε μια δράση διεθνούς εμβέλειας.
Ως σύλλογος θέλουμε να  ευχαριστήσουμε τους Δ/ντες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Κίμων Σαββάκη και Ιωάννου Παύλο, αντίστοιχα, και τους Σχολικούς Συμβούλους Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας κα. Μούσιου-Μυλωνά Όλγα και κα. Πολατίδου Άννα, αντίστοιχα, για την άδεια διοργάνωσης της εκδήλωσης και τους Δ/ντες των δύο σχολικών μονάδων κ. Ρότσια Μιχαήλ και Μούλελη Ηλία, καθώς και το διδακτικό προσωπικό για τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.
Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε παρόμοια εκδήλωση και στο μέλλον με στόχο την διάδοση της υπολογιστικής σκέψης και το ψηφιακό γραμματισμό της νέας γενιάς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας