ΦΛΩΡΙΝΑ Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία

.

.

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία

Στοιχεία των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων αποπειράθηκαν να καταλάβουν με πραξικόπημα την εξουσία στην Τουρκία, κατήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ
Την κατάληψη της εξουσίας στην Τουρκία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ομάδα των ένοπλων δυνάμεων της χώρας.Στοιχεία των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων αποπειράθηκαν να καταλάβουν με πραξικόπημα την εξουσία στην Τουρκία, κατήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μονάδες του στρατού κατέλαβαν δύο γέφυρες στο στενό του Βοσπόρου, ενώ μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την πρωτεύουσα Άγκυρα.


Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι τεθωρακισμένα άρματα μάχης βρίσκονται έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης αλλά και για πυροβολισμούς στην Άγκυρα.

Μιλώντας ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο κ. Γιλντιρίμ έδωσε την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αντιδράσει και θα θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

«Η κυβέρνηση που είναι εκλεγμένη από τον λαό παραμένει στην εξουσία. Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει μόνο όταν το πει ο λαός», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Προσέθεσε ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα» για τις ενέργειές τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/320514/plirofories-gia-apopeira-stratiotikou-praxikopimatos-stin-tourkia/#ixzz4EVv0wH2c