ΦΛΩΡΙΝΑ Το τελικό πρόγραμμα του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Το τελικό πρόγραμμα του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά

.

.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Το τελικό πρόγραμμα του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά

6ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 15-16-17 Ιουλίου 2016
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8:00μμ .
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς.
Στις 8:00μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο Ιωάννου Νικόλαο του Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας «Νέοι Ορίζοντες».Οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι το παιδικό τμήμα του Συλλόγου που θα πραγματοποιήσει αναβίωση παραδοσιακού γάμου της Σιταριας. Έπειτα οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Φλώρινας θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Μακεδονία. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι :
1. Π.Σ Πολυπλατάνου Μέγας Αλέξανδρος
2. Π.Σ Ακρίτες Κελλης
3. Π.Σ Προφήτης Ηλίας Καλινίκης
4. Π.Σ Ακρίτας Φλώρινας
5. Π.Σ Εργαζομένων ΔΕΗ
6. ΠΣ Σύλλογος Σιταριας Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες παιδικό τμήμα
7. Π.Σ Πολυποτάμου ΦλώριναςΗ ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση Φλώρινας».

16 Ιουλίου 2016-Σάββατο ( Αντάμωμα Συλλόγων)
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6:00μμ
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς.

Στις 6μμ o σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος θα πραγματοποιήσει αγιασμό. Μετέπειτα θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο καθώς θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς και στις αρχές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από την συντονίστρια των παμμακεδονικών ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Τάτσιο Γεώργιο. Παρόντες θα είναι πρόεδροι και εκπρόσωποι από τις 9 Παμμακεδονικες ενώσεις υφηλίου(Η.Π.Α, Βοστόνης, Φιλαδέλφειας, Ευρώπης, Νοτίου Αφρικής)
Στις 7:00μμ ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν, χωρισμένοι απο τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Στο τέλος του ανταμώματος θα δοθούν αναμνηστικά στους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς και της Φλώρινας με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχειά από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική παράδοση Φλώρινας»

17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016-ΚΥΡΙΑΚΗ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννου Νικόλαος θα κηρύξει την λήξη του 6ου Παμμακεδονικου Ανταμώματος και θα ακολουθούσουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιάσουν χορούς της περιοχής τους. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω

1. Π.Σ Κρητικών Αμυνταίου
2. Λαογραφικός Όμιλος Περδίκα Φλώρινας
3. Π.Σ Αριστοτέλης Φλώρινας
4. Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας
5. Λύκειο Ελληνίδων Άρτας τμήμα Μακεδονίας
6. Π.Σ Σιταριας Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες τμήμα Νέων
7. Π.Σ Δράσεων και Πολιτισμού Χαλάστρας Θεσσαλονίκης
8. Π.Σ Μαυροχωριου Καστοριάς
9. Π.Σ Νεστόριου Καστοριάς
10. Π.Σ Μακεδόνων Βόλου
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση Φλώρινας».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
1. Τέχνες -Γράμματα
Κατά την διάρκεια  του Παμμακεδονικου Ανταμώματος, επειδή η Φλώρινα είναι η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, θα συνδιοργανώσει ο Π.Σ Σιταριας Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες και η σχόλη Κάλων Τεχνών διάφορες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς συλλόγους και για τον υπόλοιπο κόσμο.
2. Ιστορία-Λαογραφία.
Στις 16 και 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις είτε στην περιοχή των Πρεσπών (Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός), είτε στο Νυμφαίο (Αρκτούρος, Στρατηγείο του Παύλου Μελά), είτε στην πόλη της Φλώρινας όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον ποταμό Σακουλέβα και στα φράγματα  της Φλώρινας (Τριανταφυλλιάς,Παρορίου).
 Ώρα έναρξης ξενάγησης 11πμ και λήξη 3μμ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ξεναγούς για την κάθε περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες»  Ιωάννου Νικόλαο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της ξεναγησης.
3. Παραδοσιακοί χοροί.
Το Σαββάτο 16 Ιουλίου στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η συμμετοχή των συλλόγων είναι κατ’  επιθυμία και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Συλλόγου τουλάχιστον μέχρι 5 ημέρες πριν. Στο σεμινάριο παραδοσιακών χορών μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Οι χοροί που θα παρουσιαστούν θα αφορούν χορούς Κεντρικής Μακεδονίας.
4. Απόδημος Ελληνισμός
Φέτος ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να παρευρεθούν όλοι οι απόδημοι Μακεδόνες Έλληνες στην Σιταρια Φλώρινας επειδή θεωρούμε πολύ σημαντικό τον απόδημο Ελληνισμό και την στήριξη τους σε εκδηλώσεις καθώς και στην τοπικοί κοινωνία της Φλώρινας.Το 6ο  παμμακεδονικο αντάμωμα είναι   συνδιοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες» με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας(Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας).


*** Τηλέφωνα επικοινωνίας***
Πρόεδρος: Ιωάννου Νικόλαος: 6971984054
και
Αντιπρόεδρος: Αναστασίου Κων/νος: 6978094183.
e-mail: nick_soumi@hotmail.com.


Καλή Αντάμωση!!!