ΦΛΩΡΙΝΑ Επίσκεψη της Συμπαραστάτριας του Πολίτη και της Επιχείρησης Δ. Μακεδονίας στο Δήμο Πρεσπών. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Επίσκεψη της Συμπαραστάτριας του Πολίτη και της Επιχείρησης Δ. Μακεδονίας στο Δήμο Πρεσπών.

.

.

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη της Συμπαραστάτριας του Πολίτη και της Επιχείρησης Δ. Μακεδονίας στο Δήμο Πρεσπών.


Η Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας κ. Τάσα Σιόμου επισκέφτηκε το Δήμο Πρεσπών την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με συνεργάτες της και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη και στελέχη του Δήμου.Έγινε ενημέρωση για το θεσμό του συμπαραστάτη, τις αρμοδιότητές του καθώς και  για τις δυνατότητες απεύθυνσης των πολιτών στην συμπαραστάτρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ παραδόθηκε ενημερωτικό υλικό που είναι διαθέσιμο και ήδη διανέμεται στο Δημαρχείο Πρεσπών.Στην συζήτηση που ακολούθησε ενώ συμφωνήθηκε η μεγάλη χρησιμότητα του θεσμού για την αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές το κενό που υπάρχει σε Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, που δεν δικαιούνται συμπαραστάτη, αλλά και σε μεγαλύτερους, όπου δεν έχει επιλεγεί μέχρι σήμερα συμπαραστάτης.


Αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί από το γραφείο του περιφερειακού συμπαραστάτη αν επεκταθούν οι αρμοδιότητες του ώστε να μπορεί να κάνει διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των ΟΤΑ α’ βαθμού που δεν έχουν επιλέξει συμπαραστάτη για οποιοδήποτε λόγο.